ΗΠΑ Μίσιγκαν: Οπλισμένοι οπαδοί του Ντόναλντ Τραμπ μπήκαν με παρατεταμένα τα όπλα μέσα στο Καπιτώλιο την ώρα της ψηφοφορίας για την παράταση του lockdown. Τις απίστευτες εικόνες απαθανάτισαν με πλήθος φωτογραφιών, αλλά και βίντεο, όπου φαίνονται οπλισμένοι άνδρες με καλυμμένα τα πρόσωπα να έχουν εισέλθει με καραμπίνες μέσα στο Μίσιγκαν.

Σημειώνεται πως και ο ίδιος ο αμερικανός πρόεδρος έχει τονίσει τη διαφωνία του με τα μέτρα περιορισμού κατά του κορονοϊού. Στις φωτογραφίες φαίνονται δεκάδες διαδηλωτές, αρκετοί εφοδιασμένοι με τουφέκια, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στην είσοδο του Καπιτωλίου, της έδρας του κοινοβουλίου του Μίσιγκαν στην πόλη Λάνσινγκ, την πρωτεύουσα. Κανένας τους δεν φόραγε χειρουργική μάσκα, αν και ορισμένοι είχαν μαντίλια στα πρόσωπα. Μάλιστα, άρχισαν όταν αστυνομικοί στάθηκαν μπροστά τους για να τους εμποδίσουν να μπουν, απαιτώντας να τους αφήσουν να περάσουν.

«Ακριβώς από πάνω μου, άνδρες με τουφέκια φωνάζουν προς εμάς», ανέφερε μέσω Twitter η Ντέινα Ποουλχάνκι, γερουσιαστής του Μίσιγκαν, συνοδεύοντας την ανάρτηση με μια φωτογραφία στην οποία τουλάχιστον ο ένας από τους εικονιζόμενους είχε ένα τουφέκι με αορτήρα στον ώμο του. «Ορισμένοι από τους συναδέλφους μου που έχουν αλεξίσφαιρα γιλέκα τα φόρεσαν», πρόσθεσε.

Την ίδια ώρα, έξω από το Καπιτώλιο, διαδηλωτές κράταγαν ένα πλακάτ στο οποίο αναγραφόταν σύνθημα εναντίον του περιορισμού με φωτομοντάζ που μετατρέπει τη δημοκρατική κυβερνήτρια της πολιτείας Γκρέτσεν Γουίτμερ στον Αδόλφο Χίτλερ. Μια οργάνωση που αυτοαποκαλείται «Το Μίσιγκαν ενωμένο υπέρ της ελευθερίας» οργάνωσε την κινητοποίηση της Πέμπτης, την οποία βάφτισε «αμερικανική πατριωτική συγκέντρωση».

Αξίζει να σημειωθεί πως στο Μίσιγκαν η οπλοφορία είναι νόμιμη, άρα μπορεί κανείς να οπλοφορεί μέσα στο Καπιτώλιο.  Πρόκειται για τη δεύτερη φορά που διαδηλωτές, αρκετοί οπλισμένοι, συγκεντρώθηκαν στο Λάνσινγκ για να απαιτήσουν να αρθούν άμεσα τα μέτρα περιορισμού στο Μίσιγκαν, πολιτεία όπου οι νεκροί εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού ξεπερνούν τους 3.500, σύμφωνα με στοιχεία του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

Παρά τις διαδηλώσεις πάντως, η διαχείριση της κρίσης από την κυβερνήτρια Γουίτμερ χαίρει γενικής αποδοχής, σύμφωνα με πολλές πρόσφατες δημοσκοπήσεις στην πολιτεία.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις