Συγκλονιστική είναι η εξομολόγηση ενός 29χρονου Βρετανού ο οποίος ήταν αρνητής της μάσκας και πίστευε ότι δεν υπάρχει κορονοϊος. Και τώρα δίνει μάχη στην εντατική του νοσοκομείου. Ένας νέος άνθρωπος χωρίς κανένα πρόβλημα υγείας. Είναι από τις περιπτώσεις των ανθρώπων, που παρά το γεγονός σε όλο το κόσμο η πανδημία αφήνει πίσω της χιλιάδες νεκρούς και εκατομμύρια στα νοσοκομεία , δεν πιστεύουν στην ύπαρξη του ιού, κυκλοφορούν χωρίς να τηρούν κανένα μέτρο προστασίας και τελικά καταλήγουν στο νοσοκομείο να δίνουν μάχη αν κρατηθούν στη ωή

Ο 29χρονος Βρετανός Κρις Γκρέιλι, λοιπόν πριν αρνούνταν εντελώς την ύπαρξη του κορονοϊού, τώρα οι ειδικοί του χορηγούν οξυγόνο για να αντιμετωπίσει τη δυσκολία στην αναπνοή που του προκάλεσε ο ιός άλλαξε γνώμη. Έπαθε και… έμαθε δυστυχώς με τον χειρότερο τρόπο. «Κι εγώ νόμιζα ότι ο κοροναϊός ήταν μια ανοησία αλλά είναι πραγματικός» ακούγεται να λέει ο 29χρονος ενώ φοράει μάσκα οξυγόνου. Ο Γκρέιλι νοσηλεύεται σε νοσοκομείο του Χάρντφορντσαϊρ και όπως λέει «ένιωθε ανίκητος» απέναντι στον ιό.

Πλέον όπως αναφέρει δεν ξέρει αν θα τα καταφέρει ενώ προειδοποιεί άλλους νεαρούς να μην κάνουν τα ίδια λάθη με τον ίδιο. «Κόλλησα τον κορονoϊό στην Τενερίφη ενώ πίστευα ότι είμαι ανίκητος και δεν φορούσα μάσκα. Πλήρωσα το τίμημα. Δεν έχω υποκείμενα νοσήματα. Δεν θέλω κανείς να κάνει τα ίδια λάθη με μένα» λέει μεταξύ άλλων ο 29χρονος Βρετανός Κρις Γκρέιλι.  «Τώρα είμαι στην εντατική και περιμένω τη θεραπεία χωρίς να γνωρίζω αν θα τα καταφέρω. Οπότε θέλω να λάβετε σοβαρά υπόψη το μήνυμα αυτό γιατί θα μπορούσε να συμβεί στον οποιονδήποτε. Παρακαλώ να είστε προσεκτικοί» προσθέτει ο 29χρονος στο βίντεο που καταγράφηκε την Παρασκευή.

«Δεν μπορώ να περπατήσω, δεν μπορώ να ανασάνω. Είμαι σαν ένα ζόμπι. Παίρνω τέσσερα διαφορετικά φάρμακα, είμαι συνεχώς στο οξυγόνο και έχω περισσότερες τρύπες από ένα τζάνκι. Όλα αυτά είναι πραγματικά» καταλήγει ο 29χρονος.