Έντονο φραστικό επεισόδιο με τη Σουηδή ομόλογό του, Ανν Λίντε, είχε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κατά τη διάρκεια κοινών τους δηλώσεων. Όλα ξεκίνησαν όταν η Λίντε έθεσε το ζήτημα της τουρκικής στάσης στη Συρία και την κυπριακή ΑΟΖ. Συγκεκριμένα, ζήτησε από τον κ. Τσαβούσογλου να αποσυρθούν τα τουρκικά στρατεύματα από τη Συρία και η Τουρκία να σεβαστεί τα δικαιώματα της Κύπρου στην ΑΟΖ.

Οι αναφορές της Σουηδής υπουργού Εξωτερικών προκάλεσαν την οργή του Τσαβούσογλου ο οποίος της απευθύνθηκε λέγοντας: «Ποια είστε εσείς που τα λέτε αυτά; Ποιος σας έδωσε εντολή να τα πείτε αυτά; Τα κάνετε για να υποστηρίξετε το PKK. Γιατί δεν μιλάτε για τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων στους υδρογονάθρακες;»

«Η Ελλάδα βουλιάζει βάρκες προσφύγων»

Ταυτόχρονα, ο κ. Τσαβούσογλου προχώρησε ένα βήμα παραπέρα και σε συνέχεια της τουρκικής προκλητικότητας του τελευταίου διαστήματος, κατηγόρησε την Ευρωπαϊκή Ένωση για μεροληψία απέναντι στην Ελλάδα. Είπε χαρακτηριστικά: «Αφού είστε τόση ευαίσθητη για τα ανθρώπινα δικαιώματα γιατί δεν μιλάτε για την Ελλάδα που βουλιάζει τις βάρκες των προσφύγων στο Αιγαίο;».

Το βίντεο με την αντίδραση Τσαβούσογλου

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις