Εκτεταμένα επεισόδια σημειώθηκαν στη Λεμεσό σε εκδήλωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε κατά των μέτρων που λαμβάνονται για τον κορονοϊό, εναντίον του 5G και κατά της διαφθοράς. Σύμφωνα με το sigmalive.com Η μεγάλη εκδήλωση διαμαρτυρίας κατέληξε σε «εμπόλεμη ζώνη» αφού σημειώθηκαν επεισόδια με ομάδα ατόμων να ρίχνουν φωτοβολίδες ενώ σύμφωνα με την Αστυνομία, στην περιοχή του Μόλου πρόσωπα έβαλαν φωτιά σε κάδους σκουπιδιών και έριχναν πέτρες κατά μελών της Δύναμης.

Στην συνέχεια επιτέθηκαν σε περιπολικό, έσπασαν τα τζάμια του οχήματος και έβαλαν φωτιά. Από το περιστατικό δεν τραυματίστηκε κανείς ενώ η Αστυνομία εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό για εντοπισμό τους.

Η αστυνομία αναζητεί πρόσωπα για να προβεί σε συλλήψεις αλλά γίνεται αντιληπτό ότι λόγω και του σκότους αλλά και λόγω της δόμησης της παλιάς πόλης είναι εύκολο να διαφύγουν αρκετοί εν δυνάμει ύποπτοι.

Διοργανωτής της εκδήλωσης φέρεται να ήταν άτομο που απασχόλησε πρόσφατα τις Αρχές με άλλες υποθέσεις.

113 νέα κρούσματα

Όσον αφορά στην επιδημιολογική κατάσταση της Κύπρου, σήμερα καταγράφηκαν 113 νέα κρούσματα κορονοϊού από σύνολο 3.122 εργαστηριακών διαγνώσεων. Συνεπώς και με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην Κύπρο ανέρχεται στα 3.930.

Επιπρόσθετα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου νοσηλεύονται 26 άτομα θετικά στον ιό SARS-CoV-2, εκ των οποίων τα πέντε στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Επιπλέον, στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας τέσσερις ασθενείς, ενώ άλλα οκτώ άτομα νοσηλεύονται σε θάλαμο COVID-19.

Σε έξαρση ο κορονοϊός στην Κύπρο

Τα κρούσματα βρίσκονται εδώ και μέρες σε τριψήφιο αριθμό στην Κύπρο. Οι δείκτες εκτοξεύτηκαν, τα κρούσματα τριπλασιάστηκαν και από τις 23 Οκτωβρίου όλοι οι πολίτες θα φορούν υποχρεωτικά μάσκα, είτε βρίσκονται σε κλειστούς είτε σε ανοικτούς δημόσιους χώρους.

Σε Λεμεσό και Πάφο, όπου ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού που καταγράφονται τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχει ξεπεράσει τα καθορισμένα όρια ασφαλείας, μεταξύ άλλων, επιβάλλεται απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 11 το βράδυ, ενώ οι χώροι εστίασης κλείνουν μισή ώρα νωρίτερα.

Σε παγκύπρια βάση, απαγορεύονται οι συναθροίσεις πέραν των 10 ατόμων, στα εστιατόρια ο επιτρεπόμενος αριθμός προσώπων ανά τραπέζι καθορίζεται στα 6 και η Κυβέρνηση επεξεργάζεται ήδη νέα αναθεωρημένα μέτρα για καθολική εφαρμογή.

Τα περιοριστικά μέτρα

Όσον αφορά τα μέτρα που ισχύουν σε όλη τη Κύπρο μέχρι τις 3 Νοέμβρη

 • Για χώρους εστίασης: 75 άτομα σε εσωτερικούς 150 σε εξωτερικούς με αποστάσεις τα 3 τμ μέσα και 2τμ απόστασης έξω.
 • Έξι άτομα σε κρατήσεις τραπεζιών
 • Αθλητικοί Αγώνες κεκλεισμένων των θυρών με την τήρηση των πρωτοκόλλων
 • Λειτουργία θεάτρων/ cinema/ χώρων εκδηλώσεων με το 50% πληρότητα
 • Αναγκαστική μάσκα για άτομα άνω των 12 ετών και σε ανοιχτούς χώρους πλην αθλησης
 • Απαγορεύεται τα κοκτέιλ πάρτι σε γάμους, εκδηλώσεις, συνέδρια κτλ. Επιτρέπεται μόνο γεύμα με μέγιστο αριθμό τα 350 άτομα
 • Για εκκλησιασμούς και άλλες θρησκευτικές τελετές ισχύει το πρωτόκολλο της Αρχιεπισκοπής (αποστάσεις, μάσκες κλπ)
 • Επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου/φαρμακεία θα εξυπηρετούν μέχρι τις 9 το πρωί άτομα με αναπηρίες και άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες/ηλικιωμένους

Ειδικά μέτρα για Λεμεσό και Πάφο

 • Επιτρέπεται η λειτουργία των χώρων εστίασης μέχρι 22:30. Μετά τις 22.30 το βράδυ επιτρέπεται η διανομή φαγητού κατά οίκον (delivery)
 • Απαγόρευση μετακινήσεων μετά τις 11:00μ.μ. μέχρι τις 5:00 το πρωί, εξαιρουμένων αυτών για ιατρικούς λόγους και λόγω εργασίας
 • Αναστέλλονται οι κοινωνικές/ αθλητικές δραστηριότητες παιδιών κάτω των 18 ετών / Τέλος οι αθλητικοί αγώνες για παιδιά κάτω των 18 ετών