Η «ανεργία» που έχει επιβάλει η πανδημία σε χιλιάδες εργαζόμενους στο χώρο της εστίασης και του τουρισμού, και όλες τις παράπλευρες επιχειρήσεις, αγγίζει πλέον τα όρια τους. Η χώρα ως γνωστόν έχει μεγάλη τουριστική βιομηχανία, όλους τους μήνες του χρόνου, και απασχολεί εκατομμύρια εργαζομένους και επιχειρήσεις.

Εργαζόμενοι στον κλάδο του επισιτισμού – τουρισμού, ιδιοκτήτες εστιατορίων και μπαρ, ξενοδόχοι, και εργαζόμενοι στις βιομηχανίες τροφοδοσίας και παροχής υπηρεσιών της Γαλλίας, διαδήλωσαν σήμερα στο Παρίσι για το δικαίωμα να εργαστούν ξανά ανεξαρτήτως πανδημίας.

Στη Γαλλία άνοιξαν τα καταστήματα για τα ψώνια των Χριστουγέννων, ωστόσο, εστιατόρια και χώροι διασκέδασης παραμένουν κλειστά. Επίσης, οι πολίτες θα μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα μόνο την παραμονή των Χριστουγέννων.

«Αφήστε μας να εργαστούμε»: φώναξαν χιλιάδες επαγγελματίες της εστίασης και του ξενοδοχειακού κλάδου που συγκεντρώθηκαν σήμερα στο Παρίσι, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα συνδικαλιστικών οργανώσεων, για να ζητήσουν την επαναλειτουργία των εστιατορίων και των ξενοδοχείων.

Το ραντεβού στην περιοχή του Μεγάρου των Απομάχων για να διατυπώσουν «την απόγνωση» ενός «ολόκληρου κλάδου», εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ερβέ Μπεκάμ, ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Επαγγελμάτων και Βιομηχανιών του Ξενοδοχειακού Τομέα.

Οι εργαζόμενοι και οι ιδιοκτήτες ζητούν την παροχή επιπλέον βοήθειας, όμως κυρίως το δικαίωμα να λειτουργήσουν εκ νέου οι επιχειρήσεις τους, την ώρα που το άνοιγμα των εστιατορίων και των καφετεριών προβλέπεται, αυτή τη στιγμή, για τις 20 Ιανουαρίου στη Γαλλία, σε συνάρτηση πάντα με τις υγειονομικές συνθήκες, ενώ τα νυχτερινά κέντρα δεν γνωρίζουν καν πότε θα μπορούσαν να υποδεχθούν και πάλι πελάτες.

«Δεν μπορούμε να ζούμε από τα επιδόματα», είπε ο εστιάτορας Στεφάν Μανιγκόλντ, επικεφαλής της ένωσης Eclore. «Νιώθουμε ότι μας θυσιάζουν», ανέφερε ο Ντιντιέ Σενέ, ο πρόεδρος του Groupement national des indépendants.

Προμηθευτές δεν κρύβουν επίσης την ανησυχία τους. «Δεν μας υποχρεώνουν να κλείσουμε, όμως κλείνουν όλους τους πελάτες μας», λέει ο Αντρέ Ντιρίλ, 48 ετών, χονδρέμπορος ποτών, που επισημαίνει ότι έχει απώλειες ύψους δύο εκατομμυρίων ευρώ στον κύκλο εργασιών του φέτος.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις