Η ένοπλη επίθεση έγινε στην αίθουσα Don Carter Lanes το απόγευμα του Σαββάτου. Η Αστυνομία έλαβε κλήση για το περιστατικό στις 6:55, σύμφωνα με τον επικεφαλής της, Daniel O’ Shea. “Όταν έφτασαν οι αστυνομικοί στο σημείο, ο ένοπλος βρισκόταν ακόμη μέσα στο κτίριο. Οι αστυνομικοί δεν πυροβόλησαν, από όσο γνωρίζουμε μέχρι στιγμής, ενώ το άτομο που είναι υπεύθυνο για τους φόνους είναι υπό κράτηση” ανέφερε, ο O’Shea, σε ενημέρωση των δημοσιογράφων και πρόσθεσε ότι ο συλληφθείς φαίνεται να έδρασε μόνος τους και να μην εμπλέκονται άλλα άτομα.

Η αρμόδια Αστυνομία της περιοχής Rockford (βρίσκεται περίπου 90 μίλια βορειοδυτικά του Σικάγο)  ανέφερε αργότερα μέσω Twitter πως ένας ύποπτος βρίσκεται υπό κράτηση. Ο αρχηγός της Αστυνομίας, ανέφερε πως η επίθεση ήταν “τυφλή” και δεν έδωσε περισσότερα στοιχεία ως προς τα κίνητρα του δράστη.

Οι αστυνομικοί βρήκαν τρεις ανθρώπους νεκρούς στο σημείο, ενώ άλλοι τρεις είχαν τραύματα από σφαίρες. Μεταξύ των θυμάτων βρίσκονταν και δύο έφηβοι. Δεν είναι γνωστό μέχρι στιγμής αν τα θύματα ήταν εργαζόμενοι ή ιδιοκτήτες της επιχείρησης. Ορισμένα από τα θύματα δέχτηκαν επίθεση μέσα στην αίθουσα μπόουλινγκ και άλλα εκτός αυτής.

Ο δήμαρχος του Rockford, Τομ Μακναμάρα, δήλωσε: “Είμαι οργισμένος και θλιμμένος για το επεισόδιο βίας στο Don Carter Lanes, οι σκέψεις μου είναι με τις οικογένειες που έχασαν τους οικείους τους. Επίσης, οι σκέψεις μου είναι με τους τραυματίες και εκφράζω την ελπίδα μου για γρήγορη και πλήρη ανάρρωση”.

“Μία πράξη μίσους από έναν κακόβουλο δειλό άνθρωπο, αφαίρεσε ζωές, απόψε. Ολόκληρη η κοινότητα των ανθρώπων που ασχολούνται με το μπόουλινγκ, θρηνεί για την απώλεια των ζωών και προσεύχεται για τις οικογένειες. Παρακαλούμε τον Θεό να βρίσκεται με τους φίλους τους και τις οικογένειές τους” ανέφερε η επιχείρηση στο Facebook. “Ευχαριστούμε τους αστυνομικούς που με τις ηρωικές τους πράξεις, απέτρεψαν από περισσότερες απώλειες σε ζωές” πρόσθεσαν.

A heinous act of violence by an evil coward took innocent life tonight.

The entire bowling community mourns the…

Posted by Don Carter Lanes on Saturday, December 26, 2020

Με πληροφορίες από CNN

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις