Μια 25χρονη γυναίκα από τη Γαλλία κατηγορεί 20 πυροσβέστες ότι την βίαζαν για διάστημα δύο ετών, με αρχή του εφιάλτη που καταγγέλλει, την περίοδο κατά την οποία ήταν μόλις 13 ετών.

Η γυναίκα καταγγέλλει πως η πρώτη επίθεση συνέβη όταν την βοήθησαν επειδή έπαθε κρίση πανικού. Έκτοτε, η «Ζιλί» όπως έχει ονομαστεί η γυναίκα, φέρεται να βιάστηκε από τον πυροσβέστη που την είχε βοηθήσει πρώτος και άλλους 19 συναδέλφους του, που την επισκέπτονταν ακόμη και στο σπίτι που ζούσε με την μητέρα της, η οποία ισχυρίζεται πως δεν είχε αντιληφθεί τίποτα. Μάλιστα λέει ότι πίστευε πως οι επισκέψεις οφείλονταν στο ενδιαφέρον των πυροσβεστών για την ψυχική υγεία του παιδιού της και επιπλέον σύμφωνα με τον Guardian τους είχε φτιάξει… ακόμα και κέικ.

Η υπόθεση έχει ήδη πάει στα δικαστήρια και οι πυροσβέστες ισχυρίζονται πως το σεξ συνέβαινε συναινετικά, καθώς στη Γαλλία δεν υπάρχει ηλικιακό όριο στη συναίνεση.

Παρόλα αυτά, σε περιπτώσεις συνεύρεσης ανηλίκου με άτομο που κατέχει κάποιο δημόσιο αξίωμα ή θέση εξουσίας, ο ενήλικος μπορεί να έρθει αντιμέτωπος με έως και 7 χρόνια φυλάκιση, με την κατηγορία όχι του βιασμού, αλλά της «σεξουαλικής παραβίασης».

Η υπεράσπιση της «Ζιλί» πιέζει, ωστόσο, ώστε οι άνδρες να κατηγορηθούν για βιασμό, ο οποίος τιμωρείται στη Γαλλία με έως και 20 χρόνια φυλάκισης.

«Όλα τα στερεότυπα περί βιασμού υπεισέρχονται σε αυτή την υπόθεση», λέει η δικηγόρος του θύματος. «Ο δικαστής και ο ψυχίατρος λένε πως η “Ζιλί” ψεύδεται, πως συναίνεσε στο σεξ με αυτούς τους άνδρες και τους κατηγορεί τώρα για βιασμό επειδή ντρέπεται».

Το ανώτατο δικαστήριο της Γαλλίας θα εξετάσει τις καταθέσεις όλων των εμπλεκόμενων. Την ίδια ώρα, στη χώρα έχει ξεσπάσει ένα κίνημα υποστήριξης της γυναίκας, με πολλούς να ζητούν αλλαγή της νομοθεσίας για τη νόμιμη ηλικία συναίνεσης σε σεξουαλικές πράξεις.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις