Ισραήλ: Στη συγκεκριμένη χώρα έχουν καταγραφεί οκτώ κρούσματα με τη μετάλλαξη του κορονοϊού που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία και πιστεύεται ότι το εμβόλιο Pfizer / BioNTech είναι τουλάχιστον εν μέρει αποτελεσματικό.

Το Υπουργείο Υγείας του Ισραήλ ανέφερε πως τα πρώτα επτά κρούσματα της ινδικής παραλλαγής εντοπίστηκαν στη χώρα την περασμένη εβδομάδα μεταξύ ατόμων που έφτασαν από το εξωτερικό και από τότε έχουν υποβληθεί σε τεστ.

Ο γενικός διευθυντής του Υπουργείου, Χέζι Λέβι δήλωσε στο δημόσιο ραδιόφωνο του Καν ότι: «Η εντύπωση είναι ότι το εμβόλιο Pfizer έχει αποτελεσματικότητα εναντίον της μετάλλαξης, αν και μειωμένη». Παράλληλα, προσέθεσε πως ο αριθμός των περιπτώσεων της παραλλαγής στο Ισραήλ ήταν τώρα οκτώ.

Το υπουργείο δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα του Reuters για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την έρευνα σχετικά με την ινδική παραλλαγή. Η Βρετανία και η Ιρλανδία δήλωσαν επίσης ότι διερευνούν την παραλλαγή αφού την ανίχνευσαν εντός των συνόρων τους.

Το Ισραήλ, του οποίου ο πληθυσμός είναι 9,3 εκατομμύρια, έχει εμβολιάσει πλήρως περίπου το 81% των πολιτών ή των κατοίκων ηλικίας άνω των 16 ετών. Οι μολύνσεις και οι νοσηλείες με COVID-19 μειώθηκαν σημαντικά.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις