Να κάνουν διακοπές στη χώρα τους και να μην ταξιδεύουν στο εξωτερικό, εκτός αν είναι απολύτως απαραίτητο προέτρεψε τους Βρετανούς ο υπουργός Περιβάλλοντος της χώρας. Όπως αναφέρει το Sky News, οι ελπίδες για ένα καλοκαιρινό ταξίδι στο εξωτερικό έσβησαν, καθώς ο υπουργός συμβούλεψε τον λαό να «κάνει διακοπές στο σπίτι», προσθέτοντας ότι ο ίδιος δεν θα ταξιδέψει στο εξωτερικό αυτό το καλοκαίρι.

Σημείωσε ότι οι άνθρωποι πρέπει να γνωρίζουν τους «κινδύνους» που ενέχει ένα ταξίδι εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου, θέτοντας ως παράδειγμα την Πορτογαλία, η οποία βγήκε και από την πράσινη λίστα της κυβέρνησης.

«Θα μείνω στο σπίτι μου. Δεν έχω καμία πρόθεση να ταξιδέψω ή να κάνω διακοπές στο εξωτερικό αυτό το καλοκαίρι», είπε προσθέτοντας πως μερικοί άνθρωποι μπορεί, αλλά πρέπει να καταλάβουν ότι υπάρχουν προφανώς κάποιοι κίνδυνοι επειδή το φαινόμενο είναι δυναμικό.

«Νομίζω ότι οι περισσότεροι άνθρωποι πιθανότατα θα αποφασίσουν να μείνουν στη χώρα τους», κατέληξε.

«Πράσινη λίστα»

Υπενθυμίζεται, εξάλλου, ότι μολονότι είχαν δημιουργηθεί ελπίδες ότι δημοφιλή τουριστικά μέρη, όπως τα ισπανικά και ελληνικά νησιά, καθώς και η Μάλτα θα έμπαιναν σε «πράσινο» στάτους, η «πράσινη λίστα» της Βρετανίας περιορίστηκε ακόμη περισσότερο, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις στις 3 Ιουνίου. Μάλιστα, υποβαθμίστηκε και η Πορτογαλία, η οποία ήταν από τις λίγες χώρες που είχαν καταφέρει να μπουν στη σχετική λίστα, με αποτέλεσμα αρκετοί Βρετανοί να σπεύσουν να κλείσουν τουριστικά πακέτα. (Διαβάστε περισσότερα)

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις