Οι γυναίκες θα μπορούν να εργάζονται, υποστηρίζει υψηλόβαθμο στέλεχος των Ταλιμπάν επισημαίνοντας όμως ότι, στη νέα κυβέρνηση μάλλον δεν θα έχουν θέση.

Σε συνέντευξη στο BBC, ο Iναγιατουλχάκ Γιασίνι, αναπληρωτής επικεφαλής του πολιτικού γραφείου των Ταλιμπάν στο Κατάρ, μίλησε για το ρόλο των γυναικών στην κοινωνία. Τόνισε ότι οι γυναίκες θα μπορούσαν να συνεχίσουν τη δουλειά τους, αλλά στις κορυφαίες θέσεις ή το υπουργικό συμβούλιο ίσως δεν θα έχουν θέση.

Ποιος θα αναλάβει τα ηνία της νέας κυβέρνησης των Ταλιμπάν;

Oι φήμες θέλουν τον Σιρατζουντίν Χακάνι να είναι ο νέος πρωθυπουργός των Ταλιμπάν. Πρόκειται για κορυφαίο στέλεχος των Ταλιμπάν.

Μετά το θάνατο του πατέρα του, Τζαλαλουντίν Χακάνι, έγινε ο νέος ηγέτης του δικτύου «Χακάνι», το οποίο αποδίδεται με τις πιο βίαιες επιθέσεις που έχουν συμβεί στο Αφγανιστάν κατά των αφγανικών δυνάμεων και των δυτικών συμμάχων τους τα τελευταία χρόνια.

Το δίκτυο «Χακάνι» θεωρείται μία από τις πιο ισχυρές ομάδες της περιοχής. Κάποιοι λένε ότι έχει ακόμη μεγαλύτερη επιρροή από την ομάδα του Ισλαμικού Κράτους στο Αφγανιστάν.

Η ομάδα, που χαρακτηρίστηκε από τις ΗΠΑ ως τρομοκρατική οργάνωση, επιβλέπει τα οικονομικά και στρατιωτικά περιουσιακά στοιχεία των Ταλιμπάν κατά μήκος των συνόρων Πακιστάν-Αφγανιστάν.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις