Η Δύση δεν πρέπει να διαθέτει στρατιωτικές εγκαταστάσεις σε καμία χώρα της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, δήλωσε την Τρίτη ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.”Η Ρωσία δεν θα επιτρέψει στην Ουκρανία να έχει πυρηνικά όπλα”, τόνισε ο Ρώσος ΥΠΕΞ σύμφωνα με το Ria Novosti.

Ο Λαβρόφ, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων RIA και TASS που επικαλείται το Reuters, είπε επίσης ότι η Μόσχα θεωρεί απαράδεκτο το γεγονός ότι ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες φιλοξενούν πυρηνικά όπλα των ΗΠΑ και λαμβάνει μέτρα για να εμποδίσει την Ουκρανία να αποκτήσει παρόμοια όπλα. “Ήρθε η ώρα να επιστρέψουν τα αμερικανικά πυρηνικά όπλα στην Ευρώπη πίσω στις ΗΠΑ”, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Δήλωσε επίσης ότι η Ρωσία είναι έτοιμη για κοινή συνεργασία με τις ΗΠΑ για τη στρατηγική σταθερότητα. Είπε ότι δεν είναι αποδεκτό για τη Ρωσία για τη Ρωσία το γεγονός ότι ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες φιλοξενούν πυρηνικά όπλα των ΗΠΑ.

Εν τω μεταξύ, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού, δήλωσε ότι η Ρωσία θα συνεχίσει τη στρατιωτική της επιχείρηση στην Ουκρανία μέχρι να πετύχει τους στόχους της, όπως μετέδωσε την Τρίτη το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Ο Σοϊγκού είπε ότι ο κύριος στόχος της Μόσχας είναι η προστασία της από τις απειλές που δημιουργεί η Δύση και σημείωσε ότι η Ρωσία δεν καταλαμβάνει το έδαφος της Ουκρανίας.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις