Καντίροφ: Στην ομολογία ότι οι ρωσικές δυνάμεις δυσκολεύονται στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας προχώρησε ο επικεφαλής των Τσετσένων μαχητών, Ραμζάν Καντίροφ.

Μιλώντας σε φόρουμ στη Μόσχα, αναφέρθηκε στις δυσκολίες που συναντά η «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» της Ρωσίας στην Ουκρανία, τονίζοντας: «Δεν πολεμάμε μόνο κατά της Ουκρανίας, κατά των μπαντεριτών, πολεμάμε κατά του ΝΑΤΟ».

Ο θερμός υποστηρικτής του Βλαντίμιρ Πούτιν πρόσθεσε ότι οι δυσκολίες των ρωσικών στρατευμάτων έγκεινται στο γεγονός ότι το ΝΑΤΟ και η Δύση εξοπλίζουν τους Ουκρανούς. «Οι μισθοφόροι τους είναι εκεί, και γι’ αυτό το κράτος μας συναντά δυσκολίες. Αλλά είναι μια πραγματικά καλή εμπειρία, θα αποδείξουμε και πάλι ότι η Ρωσία δεν μπορεί να ηττηθεί», επισήμανε.

Παράλληλα, εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά του Γερμανού καγκελάριου, Όλαφ Σολτς, χαρακτηρίζοντάς τον «σχιζοφρενή» με αφορμή τη βοήθεια που παρέχει η Γερμανία στην Ουκρανία τόσο σε στρατιωτικό όσο και σε διπλωματικό επίπεδο.

«Βλέπουμε πώς συμπεριφέρεται, ως σχιζοφρενής, η γερμανική ηγεσία. Ο Σολτς συμπεριφέρεται με τρόπο που αδυνατώ να κατανοήσω, δεν κυβερνά τη χώρα του, δεν ενδιαφέρεται για τους διεθνείς κανόνες», κατέληξε.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις