Την απειλητική ρητορική διατηρεί ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και σε νέες δηλώσεις του επισημαίνει πως η χώρα του θα είναι έτοιμη για οτιδήποτε και αν συμβεί.

Ο Τούρκος πρόεδρος παραβρέθηκε σε εκδήλωση για τα βραβεία ανάγνωσης του Κορανίου και όταν ήρθε των δηλώσεων, ανέφερε πως: «Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας ζητάει βοήθεια από τις ΗΠΑ. Ζητάει βοήθεια εναντίον ποιου; Εναντίον της Τουρκίας. Οτιδήποτε και να κάνεις, εμείς θα κάνουμε πάντα αυτό που πρέπει και είμαστε έτοιμοι για να το κάνουμε».

Σημείωσε επίσης, πως όταν κάποιος μιλά για την Τουρκία, η εικόνα που του έρχεται στο μυαλό είναι: «Μια χώρα χώρα που ξεχωρίζει για την οικονομία, για την άμυνα, για τις στρατιωτικές της ικανότητες, καθώς για τη στάση της απέναντι σε ανθρωπιστικές κρίσεις».

Μπαχτσελί: «Τουρκική η κυριαρχία σε νησιά Βορείου Αιγαίου και Δωδεκάνησα»

Την ακραία ρητορική ακολουθούν, βέβαια, και άλλα πρόσωπα της τουρκικής πολιτικής σκηνής, όπως ο Ντεβλέτ Μπατχσελί, ο οποίος ανέφερε ότι «οι διεκδικήσεις της Ελλάδας για κυριαρχία στα Δωδεκάνησα είναι απολύτως άδικες και παράνομες».

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης, ο οποίος συνεργάζεται με τον Ταγίπ Ερντογάν, τόνισε πως: «στην Ελλάδα παρέμεινε μόνο το δικαίωμα χρήσης αυτών των νησιών», προσθέτοντας ότι «σύμφωνα με το 13ο άρθρο αυτής της συμφωνίας, αποφασίστηκε ότι η Ελλάδα δεν μπορούσε να τα στρατιωτικοποιήσει».

«Όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, που δόθηκαν στη χρήση της Ελλάδας, χωρίς στρατιώτες και όπλα, γέμισαν με στρατιώτες και όπλα. Η κυριαρχία των νησιών του Βορείου Αιγαίου βρίσκεται αναμφίβολα και νόμιμα πλέον στην Τουρκία. Το ίδιο ισχύει και για τα Δωδεκάνησα», ανέφερε ο Μπαχτσελί.

«Ανακοινώνω στον κόσμο, δεν θα αφήσουμε να καταπατηθούν τα δικαιώματά μας, θα τυφλώσουμε όσους διεκδικούν τα δικαιώματά μας και τον νόμο μας. Δικαίωμα σημαίνει τιμή. Ο Έλληνας πρωθυπουργός χτύπησε το τσεκούρι στην πέτρα, δεν είμαστε μόνοι. Έχουμε τον Θεό, έχουμε το έθνος μας, έχουμε νίκες να επιτύχουμε», δήλωσε.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις