Στην επιβεβαίωση πως ο Τζο Μπάιντεν θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για πρόεδρος των ΗΠΑ στις εκλογές του 2024 προχώρησε ο Λευκός Οίκος, μετά από δήλωση του βαπτιστή ιερέα Αλ Σάρπτον (σ.σ.: ακτιβιστής δικαιωμάτων του πολίτη, παρουσιαστής εκπομπής του NBC) ότι του το είπε ο ίδιος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το NBC News, o Σάρπτον είπε στο προσωπικό του Δικτύου Εθνικής Δράσης, του οποίου και ηγείται, ότι ο Μπάιντεν του εκμυστηρεύτηκε τον Αύγουστο ότι θα επιδιώξει άλλη μια θητεία. «Θα το ξανακάνω», είπε χαρακτηριστικά ο Μπάιντεν στον Σάρπτον, σύμφωνα με τα λεγόμενα ενός αξιωματούχου του εν λόγω δικτύου.

Στην ενημέρωση της Τρίτης, η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν-Πιέρ δέχτηκε σχετική ερώτηση και οι αναφορές ήταν αληθινές. «Ο πρόεδρος το είπε ο ίδιος: Σκοπεύει να είναι υποψήφιος το 2024», τόνισε η ίδια. Η Ζαν-Πιέρ είπε ότι δεν μπορεί να μιλήσει πολύ για τις εκλογές του 2024 λόγω του νόμου Hatch, ο οποίος απαγορεύει στους υπαλλήλους του εκτελεστικού κλάδου να συμμετέχουν σε πολιτική δραστηριότητα.

«Θα επαναλάβω απλώς αυτό που έχει πει πολλές φορές ο πρόεδρος… είναι ότι ο πρόεδρος σκοπεύει να το κάνει», αρκέστηκε να δηλώσει.

Όλα αυτά, βέβαια, σε μία περίοδο έντονου σκεπτικισμού γύρω από το πολιτικό μέλλον του Τζο Μπάιντεν, κυρίως όσον αφορά το ζήτημα της ηλικίας του.

Τον περασμένο μήνα, ο πρώην αξιωματούχος του Λευκού Οίκου Σέντρικ Ρίτσμοντ δήλωσε οριστικά ότι ο Μπάιντεν θα είναι υποψήφιος ξανά το 2024. «Θα ”τρέξει” [στις εκλογές] και χτίζουμε μια υποδομή για να τρέξει και να κερδίσει», είπε στο NBC ο Ρίτσμοντ, ο οποίος είναι τώρα ανώτερος σύμβουλος της Εθνικής Επιτροπής των Δημοκρατικών.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις