Ο Ντόναλντ Τραμπ το είπε και το έκανε εν τέλει και ανακοίνωση την νέα υποψηφιότητά του για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, σε μια εξαιρετικά σπάνια προσπάθεια ενός πρώην ηγέτη της Αμερικής, να «ανακαταλάβει» τον Λευκό Οίκο, μετά από μια επεισοδιακή ήττα στις κάλπες και υπό τη «σκιά» της επίθεσης στο Καπιτώλιο.

Η νέα υποψηφιότητα του, βέβαια, θα έχει περισσότερες δυσκολίες. Εκτός από το «βαρύ» ιστορικό και τα νομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, υπάρχουν και οκτώ πρόσωπα μέσα στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα που ίσως κληθεί να αντιμετωπίσει.

Παράλληλα, όμως, φαίνεται να του γυρίζουν την πλάτη οι μεγάλοι δωρητές των Ρεπουμπλικανών και να κρατούν αποστάσεις από την προσπάθεια του να αναρριχηθεί ξανά στην προεδρία. Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Reuters, ο Στίβεν Σβάρτσμαν, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της επενδυτικής Blackstone, δεν θα στηρίξει τον Τραμπ, προτρέποντας τους Ρεπουμπλικανούς να επιλέξουν ένα πρόσωπο της «νέας γενιάς», με πολλούς να εικάζουν ότι αναφέρεται στον Ρον Ντε Σάντις, τον νεαρό κυβερνήτη της Φλόριντα.

Ο Σβάρτσμαν, από τους μεγαλύτερους παράγοντες της Wall Street, που πρωτοστάτησαν στην εκστρατεία επανεκλογής του Τραμπ το 2020, δήλωσε ότι δεν θα τον στηρίξει και το 2024, μετέδωσε το Axios.

«Η Αμερική τα καταφέρνει καλύτερα όταν οι ηγέτες της έχουν τις ρίζες τους στο σήμερα και στο αύριο, όχι στο σήμερα και στο χθες», τόνισε ο ίδιος.

Από την πλευρά του, ο Κεν Γκρίφιν, ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής του hedge fund Citadel και υπέρμαχος των πολιτικών Τραμπ, δήλωσε ότι υποστηρίζει τον Ντε Σάντις την περασμένη εβδομάδα. Όπως ανέφερε μάλιστα στο Bloomberg, ο Τραμπ είναι «τρεις φορές χαμένος».

Επίσης, ο Ρούπερτ Μέρντοχ, ιδιοκτήτης του ομίλου Fox, έχει προειδοποιήσει τον Τραμπ ότι η αυτοκρατορία των μέσων ενημέρωσης δεν θα υποστηρίξει την απόπειρα επιστροφής του στον Λευκό Οίκο, όσο ενισχύεται το ρεύμα υπέρ του Ντε Σάντις, γράφει ο Guardian.

Ακόμη και η κόρη του πρώην προέδρου και πρώην αξιωματούχος του Λευκού Οίκου, Ιβάνκα Τραμπ, ανακοίνωσε ότι θα βάλει σε δεύτερη μοίρα την πολιτική καριέρα της, προκειμένου να ασχοληθεί με τα παιδιά της.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις