Φωτογραφίες που δείχνουν σε μεγάλο βαθμό την ισχύ που είχε ο σεισμός στην Τουρκία που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον 11.500 ανθρώπων, έχουν τραβήξει οι δορυφόροι της Maxar Technologies, στις αποτυπώνονται οι περιοχές πριν και μετά τον σεισμό τής 6ης Φεβρουαρίου.

Στην πόλη Νουρνταγί στην επαρχία Γκαζιαντέπ, κοντά στο επίκεντρο του σεισμού, οι οροφές πολλών κτιρίων έχουν καταρρεύσει ενώ πολλές είναι οι δομές που έχουν ισοπεδωθεί πλήρως.

Οι εικόνες καταγράφουν επίσης τα λευκά αντίσκηνα έκτακτης ανάγκης που στήθηκαν για τους σεισμοπαθείς, καθώς και τη συμφόρηση που σημειώθηκε σε μία από τις κεντρικές αρτηρίες τής Νουρνταγί, τις ώρες που διαδέχτηκαν την κύρια δόνηση.

H Υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών της Τουρκίας ανέφερε, σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, πως τα κτίρια που έχουν καταρρεύσει, ανέρχονται σε 11.342, εκ των οποίων επιβεβαιωμένα τα 5,775. Στη Νουρντάγι, κατέρρευσαν πολλά από τα ψηλότερα κτίσματα της περιοχής.

Σε κάποιες από τις πιο πολυσύχναστες περιοχές του Νουρνταγί, οι δρόμοι ήταν μπλοκαρισμένοι από ασθενοφόρα και οχήματα έκτακτης ανάγκης.

Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, πάνω από 8.000 άνθρωποι έχουν ανασυρθεί από τα ερείπια, ωστόσο εκτιμάται πως χιλιάδες άλλοι παραμένουν εγκλωβισμένοι.

Σε κάποιες περιπτώσεις, όπως σε αυτήν της πόλης Ισλαϊγιέ που βρίσκεται νοτίως του Νουρνταγί, επίσης κοντά στο επίκεντρο του σεισμού, μεγάλος αριθμός κτηρίων καταστράφηκε ολοσχερώς. Οι τοπικές αρχές διέκοψαν την παροχή φυσικού αερίου ώστε να αποτραπούν τυχόν εκρήξεις με αποτέλεσμα χιλιάδες νοικοκυριά να έχουν μείνει χωρίς θέρμανση.

Σημειώνεται ότι δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν και έμειναν άστεγοι μέσα σε μία στιγμή, εν μέσω κακοκαιρίας και ψύχους.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις