Είναι γεγονός ότι ο κος Τσιτσιπάς μιλά σύμφωνα με τα προσωπικά του δεδομένα, με αυτά που τον ίδιο απασχολούν και με τις παραστάσεις που έχει.

Την τελευταία φορά, κι ενώ η χώρα ζούσε στη μεγάλη δίνη των θανάτων, με twit του είχε εκφράσει την επιθυμία «Κάποιος πρέπει να χτίσει ένα κατάστημα Harrods στην Ελλάδα. Ήρθε η ώρα»Αναφερόμενος στο διάσημο πολυτελές πολυκατάστημα του Λονδίνου. Αυτό, σε μία χώρα που ο μισός της πληθυσμός ήδη βιώνει τη νέα οικονομική κρίση. Τα σχόλια ήρθαν βροχή…


Αυτή τη φορά το θέμα έχει να κάνει με την κλιματική κρίση.
Σε ερώτηση που του έθεσε ο λογαριασμός του twitter «Not Cheryl Kernot», ποια είναι η πρότασή του για την κλιματική κρίση, ο τενίστας «κάρφωσε» λέγοντας «Αντικατέστησε το αυτοκίνητό σου με ένα Tesla».

Εν ολίγοις ο ιδανικός τρόπος για να υποχωρήσει η κλιματική κρίση είναι να αντικαταστήσει κάποιος τo π.χ. επταετίας αυτοκίνητό του και να καταβάλει 45.990 €, για να βοηθήσει το πλανήτη, αγοράζοντας ένα Tesla.

Ο πρωταθλητής είναι γεγονός ότι δεν έχει εικόνα και γνώση ποιοι είναι οι βασικοί παράγοντες που προκαλούν τη μεγάλη ζημιά στο περιβάλλον.  Επιπροσθέτως δεν βλέπει λύσεις παρά μόνο ατομικές και καταναλωτικές. Εν ολίγοις δυσκολεύεται να δει πέρα από τον εαυτό του και την ρακέτα του.

Ουδείς αμφισβητεί την ποιότητα ενός αυτοκινήτου Tesla. Όλα τα μοντέλα της είναι αμιγώς ηλεκτρικά, με πολύ μεγάλη αυτονομία ανάμεσα σε κάθε φόρτιση (έως και 610 km σύμφωνα με το πρωτόκολλο WLTP), έχουν εντυπωσιακές επιδόσεις και υψηλά στάνταρ ασφάλειας. Αλλά απευθύνονται σε συγκεκριμένο οικονομικό κοινό.

Καμία σχέση με την έφηβη Σουηδέζα ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ που ευαισθητοποίησε όλη τη γενιά της και ενέπνευσε τον πλανήτη. Η Τούνμπεργκ δεν βρίσκει τη λύση σε αλλαγή αυτοκινήτου, αλλά στους ίδιους τους ανθρώπους. «Ας ενωθούμε και ας διαδώσουμε τη γνώση. Μόλις ενημερωθούμε, μπορούμε να δράσουμε και τότε η αλλαγή θα έρθει. Αυτή είναι η λύση. Εμείς είμαστε η λύση, εμείς, οι άνθρωποι».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις