Για να τα πάρουμε όμως από την αρχή. Ο ανεμβολίαστος Στέφανος Τσιτσιπάς όπως αναμένονταν μπέρδεψε λίγο την κοινή γνώμη και δίχασε τις φατρίες των social media που βρήκαν ένα ακόμα θέμα για να συγκρουστούν.

Δεν θέλει να εμβολιαστεί; Δικαιώμά του. Και ο Τζόκοβιτς είναι δηλωμένος αρνητής αλλά δεν συμμετέχει σε σερβικές καμπάνιες υπέρ των εμβολιασμών. Τι τα ήθελε λοιπόν και αυτός ο Στέφανος τα σποτ; Και μάλιστα πρωταγωνίστησε τον τελευταίο χρόνο σε δύο, με πιο χαρακτηριστικό εκείνο που βαδίζοντας στην παραλία μας έλεγε ότι “κανένα μας βήμα δεν μπορεί να είναι ανέμελο με τον κορονοϊό”. Και εν πάση περιπτώσει, ας θεωρήσουμε ότι αυτός είναι σε σύγχυση. Εκείνοι που τον επέλεξαν για την καμπάνια δεν μπορούσαν να τον ρώτησουν από πριν, την προσωπική του άποψη και πρόθεση απέναντι στο εμβόλιο;

Με αυτά και με άλλα ο εμβολιασμός που είναι η μόνη λύση για να μην καταλήξεις στο νοσοκομείο έχει γίνει δίλημμα για εκατομμύρια Έλληνες. Συγκεκριμένα το 35% του ενήλικου πληθυσμού δεν έχει εμβολιαστεί ούτε με μία δόση.

Τα χθεσινά 4.206 κρουσματα και ο αριθμός των εμβολιασμών που από 110.000 την ημέρα τον Ιούνιο έπεσε στις 23.000 δημιουργούν προβληματισμό. Όπως και όσα λένε γιατροί που είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης. Ο διευθυντής του Βενιζελείου νοσοκομείου Ηρακλείου Κρήτης κ. Ανέστης Κιούλπαλης αφού τόνισε πως ήδη οι κλινικές και τα κρεβάτια στην ΜΕΘ του νοσοκομείου του  (15 είναι. Μη φανταστείτε περισσότερες) έχουν πληρότητα 100%, προειδοποίησε πως ” ο εφιάλτης του Μπέργκαμο ισως να είναι λίγο μπροστά σε αυτό που θα συμβεί” αν συνεχιστεί η κατάσταση.

Η “φωτιά” του κορονοϊού ξανάρχεται και αλλάζει την ατζέντα από το ολοκαύτωμα της Εύβοιας και της Αττικής.

1.214.560 στρέμματα δασικών εκτάσεων είχαν γίνει στάχτη μέχρι χθες. Μία πρωτοφανής οικολογική καταστροφή με την αντιπυρική περίοδο να μην έχει τελειώσει ακόμα. Ευτυχώς που δεν τράκαραν χθες στον αέρα της Δυτικής Αττικής χθες Ιλιούσιν και canadair που σύμφωνα με το ηχητικό ντοκουμέντο που δημοσιοποιήθηκε μάλλον πετούν κάπως ασυντόνιστα.

Από κοντά και η ανησυχία για τις γεωπολιτικές ισορροπίες που ανατρέπονται μετά τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν. Η Τουρκία αναβαθμίζεται και φαντάζει πλέον ως πολύφερνη νύφη ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ρωσία. Η χώρα μας έχει μόνο να ανησυχεί από τις πρόσφατες εξελίξεις, κυρίως ως προς το προσφυγικό αλλά όχι μόνο.

Τέλος η ακρίβεια στην ενέργεια αλλά και τα αγαθά θα τρομάξει άμεσα όσους επιστρέψουν από τις διακοπές. Η αύξηση στα τιμολόγια της ηλεκτρικής Ενέργειας από την 1η Αυγούστου κυμαίνονται από 3% ως 15,6% ενώ και το φυσικό αέριο εκτινάχθηκε κατά 73,22%!

Στην ελληνική αγορά παρατηρούνται μεγάλες ανατιμήσεις μετά την πανδημία σε βασικά αγαθά και επιπροσθέτως λόγω των πυρκαγιών και του καύσωνα σε πολλά βρώσιμα. Από τις ντομάτες Ηλείας μέχρι τα φασόλια Πρεσπών.

“Μια σειρά από ατυχή γεγονότα” όπως γράφει και ο Ντάνιελ Χάντλερ, με το ψευδώνυμο Λέμονι Σνίκετ στα ομώνυμα βιβλία του, που ξεκινούν από μία πυρκαγιά…

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις