Άραχθος: Σπαρακτικό το «αντίο» της δασκάλας του 12χρονου - «Προάγεται στην ΣΤ' τάξη»
Την Τρίτη (17/6) ένα λευκό φέρετρο με την σορό του 12χρονου μπήκε στο προαύλιο του σχολείου Νεοχωρίου Άρτας, με συγγενείς, συμμαθητές, φίλους να λένε το τελευταίο αντίο.

Σπαρακτικές στιγμές εκτυλίχθηκαν στο Νεοχώρι Άρτας, όπου συμμαθητές και φίλοι του 12χρονου που πνίγηκε στον Άραχθο, συγκεντρώθηκαν για το τελευταίο αντίο.
Το λευκό φέρετρο με την σορό του 12χρονου πέρασε την πύλη του δημοτικού σχολείου του Νεοχωρίου, προκειμένου να τον τιμήσουν.
Συγκινητικά ήταν και τα λόγια της δασκάλας του αγοριού που σημείωσε ότι προάγεται τιμητικά στην έκτη τάξη και «στην αιωνιότητα των παιδικών μας αναμνήσεων».
Τα μηνύματα των συμμαθητών του
Εκπαιδευτικοί, φίλοι, γείτονες και συγγενείς με δάκρυα στα μάτια είπαν το ύστατο αντίο στον 12χρονο. Μάλιστα πολλοί από τους συμμαθητές του άφησαν λουλούδια και ζωγραφιές πάνω στο φέρετρο, αλλά και μηνύματα όπως «Μας λείπεις ήδη», «Να παίζεις μπάλα και εκεί ψηλά».
Η σορός του 12χρονου ταξίδεψε για την Αλβανία, όπου σήμερα Τετάρτη 18 Ιουνίου αναμένεται να γίνει η κηδεία του.
Τα συγκλονιστικά λόγια της δασκάλας
Το κλίμα ήταν ιδιαίτερα φορτισμένο στο δημοτικό σχολείο, όπου όλοι περίμεναν σιωπηλοί να τιμήσουν τον 12χρονο και η καμπάνα χτυπούσε πένθιμα.
Η δασκάλα του 12χρονου πήρε στο τέλος τον λόγο και ενώ δάκρυζε δήλωσε: «Προάγεται τιμητικά στην έκτη τάξη. Προάγεται στην αιωνιότητα των παιδικών μας αναμνήσεων».
Μάλιστα, ένας άνθρωπος που παρευρέθηκε στο σχολείο, πήρε τον λόγο αναφέροντας: «Πολλά θα μπορούσαμε να πούμε για τον Νίσι, ότι ο θάνατός του ήταν πρόωρος, ότι δεν χάρηκε τίποτα, ότι όλοι τον αγαπάμε, όλοι τον σκεφτόμαστε, όλοι τον αγαπάμε. Αυτά είναι γνωστά, τα σκέφτεστε όλοι. Εγώ θα μείνω στη γενναία απόφαση των γονέων του να δωρίσουν τα όργανά του και από αυτά να πάρουν ζωή τόσα άτομα από όλο τον κόσμο. Ένα μεγάλο χειροκρότημα για τον Νίσι και τους γονείς του».