Ένας εντυπωσιακός  μήνας με λαμπερές εμφανίσεις θα είναι ο Σεπτέμβρης για το Ηρώδειο. Η γοητευτική Ιταλίδα ηθοποιός Μόνικα Μπελούτσι έρχεται για μια εμφάνιση στις 21/9 για να ερμηνεύσει έναν θεατρικό μονόλογο αδημοσίευτες επιστολές της Μαρίας Κάλλας, μετά το πράσινο φως που έδωσε ομόφωνα το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο στο πρόγραμμα του αρχαίου θεάτρου στη χθεσινή του συνεδρίαση.  Η Ιταλίδα ντίβα στο πλαίσιο της θεατρικής παράστασης «Μαρία Κάλλας: Γράμματα και Αναμνήσεις» ακολουθεί την πορεία της Μαρίας Κάλλας από την παιδική της ηλικία στη Νέα Υόρκη μέχρι τα χρόνια του πολέμου στην Αθήνα, σε μια ζωή που μερικές φορές χρωματίζεται από σκάνδαλα, τη θυελλώδη σχέση της με τον Αριστοτέλη Ωνάση και προσωπικές δοκιμασίες.

Στο Ηρώδειο θα δούμε, επίσης, τους «Tiger Lillies» με μια καινούργια παράσταση με αφορμή την πανδημία του κορονοϊού, αλλά και τον Σάκη Ρουβά σε μια κοινή συναυλία με τη σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου. Σημειώνεται ότι οι δυο τους έχουν βρεθεί ξανά στη σκηνή πριν από περίπου πέντε χρόνια με μεγάλη επιτυχία.
Στο πλαίσιο του φθινοπωρινού προγράμματος του Ηρωδείου περιλαμβάνεται επίσης η παράσταση «Ομορφη Πόλη» του Μίκη Θεοδωράκη, ενώ η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών θα συνεχίσει τη συνάντηση του κλασικού ροκ με τη συμφωνική μουσική στη συναυλία «Classic Rock IV» για τρεις μέρες. Στην ίδια μουσική κατηγορία θα παρουσιαστούν οι συναυλίες «The music of Led Zeppelin» από τη συμφωνική ορχήστρα «Led Zeppelin Symphonic» και «Rock the Opera».

Συναυλία θα δώσουν επίσης ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Μάριος Φραγκούλης, η Αλκηστις Πρωτοψάλτη και η Μαρινέλλα σε μια επετειακή συναυλία για την πορεία της στο τραγούδι. Στο Ηρώδειο θα εμφανιστεί η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Βιέννης με σολίστ τον Γεφίμ Μπρόνφαμ και ο τσελίστας Στ. Χοζίερ.

Στο Ηρώδειο θα παρουσιαστούν επίσης παραστάσεις χορού φλαμένκο και τάνγκο αλλά και κλασικού χορού από χορευτές των μπαλέτων Μπολσόι και Μαριίνσκι.
. Στη σκηνή του αρχαίου θεάτρου θα ανέβουν και οι «Βάκχες» του Ευριπίδη από το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, ο «Οιδίποδας» σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζά, ο «Φτωχούλης του Θεού», αλλά και το «Περιμένοντας τον Γκοντό» σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα.
Νωρίτερα φέτος θα διοργανωθούν οι εκδηλώσεις της αυγουστιάτικης πανσελήνου του ΥΠΠΟ και θα είναι λιγότερες σε σχέση με πέρυσι. Φέτος 75 μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι θα φιλοξενήσουν εκδηλώσεις μόνο στις 3 Αυγούστου (εκτός από μία στο Κάστρο Αντιρρίου που θα γίνει στις 2/8) και με όλα τα γνωστά πρωτόκολλα ασφαλείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Οι θεατρικές παραστάσεις και οι συναυλίες θα πραγματοποιηθούν με τους θεατές καθήμενους στις προβλεπόμενες αποστάσεις ασφαλείας.