Δικηγόροι μητέρας της Κυριακής Γρίβα: Δεν θα επιτρέψουμε να «ψυχιατρικοποιηθεί» η υπόθεση
Τι αναφέρουν σε ανακοίνωση, την παραμονή της δίκης για τη γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους.

«Οι δολοφόνοι θα τύχουν της τιμωρίας που τους αρμόζει» τονίζουν οι δικηγόροι της μητέρας της Κυριακής Γρίβα, σε ανακοίνωση που εξέδωσαν την παραμονή της δίκης (ξεκινά την Τετάρτη 4/6) για τη γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους, που συγκλόνισε το πανελλήνιο.
Η ανακοίνωση, την οποία υπογράφουν οι Γιάννης Απατσίδης και Έλενα Τζούλη-Καμμένου, αναφέρει τα εξής:
1. Αύριο, 04-06-2025, σε μία ιστορική ημέρα, θα διαταχθεί η έναρξη μίας ιστορικής δίκης. Της δολοφονίας της Κυριακής. Από το χέρι ενός αδίστακτου και χειριστικού Δολοφόνου.
2. Η παρούσα δήλωσή μας θα περιοριστεί στο μήνυμα που θέλουμε να εκπέμψουμε: Ότι κάθε Γυναίκα, κάθε ευάλωτο και αδύναμο θύμα εν γένει, θα τύχει της προστασίας που αξίζει, όχι μόνον μετά θάνατον.
3. Η Κυριακή, ως σύμβολο, ζει στις ψυχές όλων μας, στο Μονομελές της Καρδιάς μας.
4. Πέραν της ετυμηγορίας των ψυχών, οι Δολοφόνοι, τόσο ο δράστης της ανθρωποκτονίας, όσο και τα αστυνομικά όργανα που την εξέθεσαν σε κίνδυνο, λειτουργώντας διεκπεραιωτικά και απάνθρωπα, θα τύχουν της Τιμωρίας που τους αρμόζει.
5. Όμως, οι υπογράφοντες Συνήγοροι διαβεβαιώνουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε διά της σιωπής μας, που δύναται να εκληφθεί ως αδυναμία, να «ψυχιατρικοποιηθεί» η υπόθεση. Ούτε θα αδιαφορήσουμε μπροστά σε τυχόν αναδυόμενη προσπάθεια ένας αδίστακτος και υποκριτικός δολοφόνος, να παρουσιαστεί ως ακαταλόγιστος. Σημειώνουμε, τονίζουμε και υπογραμμίζουμε ότι ο Εισαγγελέας δεν δύναται να «εργαλειοποιηθεί», ώστε μάρτυρες υπεράσπισης, γνωστοί Ψυχίατροι, να παρουσιαστούν ως δήθεν μάρτυρες Αληθείας.
Γιατί η επίκληση τέτοιων επιχειρημάτων θα συντριβεί μπροστά στον Τοίχο της αδιάλλακτης Αλήθειας. Ιδίως εάν η Ιστορία επαναλαμβάνεται... στον χώρο του Ψυχιατρείου Κρατουμένων Κορυδαλλού, όπου βαφτίστηκαν ψυχικά πάσχοντες άτομα «υπεράνω κάθε υποψίας». Το «κουρέλιασμα» της ψυχιατρικής και το de lege artis «μπακάλικο» διά πάσαν νόσον, θα έχει ένα Τέλος, στο όνομα της Κυριακής, στο όνομα κάθε Γυναίκας που αντλεί δύναμη από τις αντοχές της μεταθανάτιας κραυγής της...για απόδοση Δικαιοσύνης.