«Είμαι φυσιολάτρης» - Τι υποστήριξε στην απολογία του ο Αζέρος που κατηγορείται για κατασκοπεία
Ο 26χρονος άνδρας φέρεται να υποστήριξε ότι φωτογράφιζε τα πουλιά και τον ουρανό, απλά εκείνη τη στιγμή έτυχε να περνούν τα μαχητικά αεροπλάνα.

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε μετά την απολογία του ο 26χρονος από το Αζερμπαϊτζάν, ο οποίος συνελήφθη στη Σούδα με την κατηγορία της κατασκοπείας.
Ο Αζέρος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του, στη διάρκεια της οποίας φέρεται να αρνήθηκε για ακόμη μία φορά όλες τις κατηγορίες, ενώ υποστήριξε ότι ο σκοπός της επίσκεψής του στα Χανιά ήταν τουριστικός και ότι φωτογράφιζε τον ουρανό και τα πουλιά, απλά εκείνη τη στιγμή έτυχε να περνούν μαχητικά αεροπλάνα.
Μετά την απολογία του, που διήρκησε περίπου τρεις ώρες, ο 26χρονος πήρε τον δρόμο για την φυλακή ενώ οι αρχές αναζητούν την συνοδό του, μια νεαρή που φέρεται να έχει φύγει για την Πολωνία.
«Δεν είμαι στρατιωτικός, είμαι τουρίστας» ανέφερε στην απολογία του, στην οποία αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται και αφορούν κατασκοπεία κατά συρροή σε βαθμό κακουργήματος. «Μου αρέσει η φύση, φωτογράφιζα τα πουλιά, τον ουρανό, τη θάλασσα, τυχαία έτυχε να περνούν εκείνη την ώρα πολεμικά πλοία και αεροπλάνα» υποστήριξε -σύμφωνα με τις πληροφορίες του zarpanews- για να δικαιολογήσει τις πάνω από 5.000 φωτογραφίες που βρέθηκαν στον υπολογιστή του και μάλιστα με ειδική κρυπτογράφηση.
Ο 26χρονος φέρεται να είπε επίσης ότι βρίσκεται στην Κρήτη εδώ και 1,5 μήνα μαζί με μια κοπέλα, την οποία παρουσίασε ως σύντροφό του. Ο ίδιος ανέφερε ότι η κοπέλα έχει επιστρέψει αεροπορικώς στην Πολωνία, ενώ ισχυρίστηκε πως έχει επισκεφθεί τις δημοφιλείς παραλίες όπως ο Μπάλος.
Σύμφωνα με το zarpanews, ο 26χρονος υποστήριξε πως είχε ταξιδέψει ξανά στην Αθήνα στις 6 Ιανουαρίου, αεροπορικώς από την Βαρσοβία. Μάλιστα, η φωτογραφική μηχανή την οποία χρησιμοποιούσε, έχει αγοραστεί -όπως είπε- από την Αθήνα.