Πάνω από τη χώρα βρίσκεται η νέα κακοκαιρία Denise, με τους μετεωρολόγους να έχουν προειδοποιήσει για τις ισχυρές βροχές, τις καταιγίδες και το χαλάζι που θα φέρει σε πολλές περιοχές τις επόμενες ώρες.

Επιδείνωση παρουσιάζει ο καιρός από το απόγευμα της Τρίτης, που θα διαρκέσει έως και το βράδυ της Τετάρτης στα δυτικά και βαθμιαία στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα, με κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα.

Η μεταβολή αυτή οφείλεται στο βαρομετρικό χαμηλό, που δημιουργήθηκε στον Κόλπο της Γένοβας με την ονομασία «Denise» και το οποίο πρόκειται να κινηθεί ανατολικά προς τη βόρεια Αδριατική και τα βορειοδυτικά Βαλκάνια.

Το σύστημα αυτό συνοδεύεται από μετωπική δραστηριότητα και παράλληλα θα προκαλέσει τοπικές χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους.

Τα φαινόμενα θα επεκταθούν έως τις πρωινές ώρες της Τετάρτης στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, στο Ανατολικό και Βόρειο Αιγαίο και στην Κρήτη ενώ στη συνέχεια θα επηρεάσουν κατά κύριο λόγο το Ιόνιο, τα δυτικά ηπειρωτικά, την Ανατολική Μακεδονία, την Θράκη, το Αιγαίο και την Κρήτη.

Οι νότιοι άνεμοι στο Ιόνιο θα παρουσιάσουν πρόσκαιρη ενίσχυση έως το απόγευμα της Τρίτης 22/11 φτάνοντας τα 6 και κατά τόπους τα 7 μποφόρ. Από το βράδυ της Τρίτης 22/11 προς Τετάρτη 23/11 θα στραφούν σε δυτικούς έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ.

Στο Αιγαίο οι νότιοι άνεμοι θα ενισχυθούν πρόσκαιρα κατά την νύχτα της Τρίτης 22/11 προς Τετάρτη 22/11 φτάνοντας επίσης τα 6 και κατά τόπους τα 7 μποφόρ. Από το πρωί όμως της Τετάρτης 23/11 θα στραφούν σε δυτικούς – νοτιοδυτικούς έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ.

Τέλος η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση, την Τρίτη στα βόρεια και κεντρικά ηπειρωτικά και την Τετάρτη στο Ιόνιο, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και στην Κρήτη. Μικρή πτώση αναμένεται και στο Αιγαίο, η οποία όμως θα γίνει αισθητή την Πέμπτη.

Όπως φαίνεταο στους χάρτες του Windy, τα ξημερώματα και τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης η κακοκαιρία θα «χτυπήσει» την Αθήνα.

– Τετάρτη (23/11) ώρα 07:00

Μέχρι τις 10 το πρωί όμως, όπως φαίνεται στους χάρτες, το κύμα θα έχει αποχωρήσει από την πρωτεύουσα.

– Τετάρτη (23/11) ώρα 10:00

Live η πορεία της κακοκαιρίας

Νέο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Όπως αναφέρει η ΕΜΥ στο νέο έκτακτο δελτίο για την κακοκαιρία:

«Επιβεβαιώνονται τα μέχρι στιγμής προγνωστικά δεδομένα που παρουσιάσαμε στην ανάλυση της καιρικής κατάστασης, καθώς έχει ήδη ενισχυθεί σημαντικά το βαρομετρικό χαμηλό στον κόλπο της Γένοβας και το οποίο έχει προκαλέσει εκρηκτική κυκλογέννεση στον κόλπο της Γένοβας.

Ήδη η και η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιταλίας έχει εκδώσει ανάλογη προειδοποίηση με κυριότερα χαρακτηριστικά τους πολύ θυελλώδεις ανέμους και τις ισχυρές καταιγίδες όπως αναφέρονται και στο Ευρωπαϊκό σύστημα προειδοποιήσεων Meteoalarm.

Στη χώρα μας πέρα του εκτάκτου δελτίου επιδείνωσης που εκδόθηκε στις 21 Νοεμβρίου 2022 και το οποίο ανανεώνεται ανά 12ωρο, ισχύει και δελτίο θυελλωδών ανέμων (gale) με τοπικά 8 με 9 μποφόρ στην θαλάσσια περιοχή του Ιονίου.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις