Πώς γεννήθηκε το σάντουιτς ή αλλιώς το αμφίψωμο: Η λιχουδιά που ξεκίνησε από τον… τζόγο
Μια βραδιά χαρτοπαιξίας, ένα απλό αίτημα και μια ιδέα που άλλαξε για πάντα τον τρόπο που τρώμε. Η απίθανη ιστορία πίσω από το πιο διάσημο γεύμα στον πλανήτη.
Μια βραδιά χαρτοπαιξίας, ένα απλό αίτημα και μια ιδέα που άλλαξε για πάντα τον τρόπο που τρώμε. Η απίθανη ιστορία πίσω από το πιο διάσημο γεύμα στον πλανήτη.
Το καλύτερο ψωμί του πλανήτη την κορυφή δεν βρίσκεται ούτε στην Ιταλία, ούτε στη Γαλλία, αλλά σε μια χώρα έκπληξη.
Εκεί όπου ένα γεύμα δεν είναι πολυτέλεια, αλλά δικαίωμα. Στη Μασσαλία, η καλοσύνη σερβίρεται σε πιάτο.
Από το φανάρι του Jack O’Lantern μέχρι τη γλυκιά κολοκυθόπιτα της γιαγιάς — πώς ένα ξενόφερτο σύμβολο του φθινοπώρου βρήκε θέση στις ελληνικές κουζίνες και στα τραπέζια μας.
Κάτω από την αθώα κίτρινη φλούδα της μπορεί να κρύβονται βακτήρια, φυτοφάρμακα και αυγά εντόμων – οι ειδικοί εξηγούν γιατί ένα απλό ξέπλυμα σώζει την κουζίνα και την υγεία σου.
Άλλοι λένε πως επιτρέπεται, άλλοι πως όχι. Τι ισχύει τελικά για το τραπέζι της 28ης Οκτωβρίου;
Οι τιμές του κακάο εκτοξεύονται, οι φυτείες καταρρέουν και οι εταιρείες στρέφονται στη βρώμη, το ρύζι και την τεχνολογία για να σώσουν το πιο αγαπημένο γλυκό του κόσμου.
O κορυφαίος Ιταλός σεφ που ξεκίνησε από τη μαγειρική της «γιαγιάς» και έφτασε μέχρι το White Guide Global Gastronomy Award έρχεται στη χώρα μας.
Η φέτα παράγεται αποκλειστικά στην Ελλάδα, από πρόβειο γάλα ή μείγμα πρόβειου με έως 30% κατσικίσιο, ενώ το λευκό τυρί μπορεί να παραχθεί οπουδήποτε στον κόσμο, συνήθως από αγελαδινό γάλα. Δεν είναι προϊόν Π.Ο.Π.
Οι γλυκιές πίτες έχουν την τιμητική τους στη νέα λίστα του γαστρονομικού οδηγού με τις ελληνικές να έχουν την τιμητική τους.
Η εταιρεία ψάχνει τρόπο να εκσυγχρονιστεί και θα δώσει μια χείρα βοηθείας στους νέους καταναλωτές.
Ο γαστρονομικός οδηγός Taste Atlas ανακοίνωσε τη λίστα με τα κορυφαία πιάτα με λουκάνικο, αλλά υπέπεσε σε ένα σημαντικό φάουλ...
Ωμό το κυδώνι σπάνια τρώγεται, αφού είναι στυφό και σκληρό. Όμως στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική μεταμορφώνεται.
Η απόπειρα της Τουρκίας να υποχρεώσει τα καταστήματα κεμπάπ στην ΕΕ να τηρούν αυστηρούς κανόνες για τον τρόπο παρασκευής του ντονέρ κεμπάπ αποσύρθηκε χωρίς αποτέλεσμα για τις τουρκικές Αρχές.
Ένα υποπροϊόν της παραγωγής ηλιελαίου δίνει βιώσιμα και υγιεινά μπιφτέκια πλούσια σε μέταλλα και πρωτεΐνες.
Ένα γλυκό που γεννήθηκε από αρχαίες συνταγές, εξελίχθηκε στην Οθωμανική περίοδο και σήμερα αποτελεί κομμάτι της γαστρονομικής ταυτότητας Ελλήνων, Τούρκων, Αράβων και Βαλκάνιων.
Mια φαινομενικά αθώα καταμέτρηση των πιο λαχταριστών ελληνικών επιδορπίων προκάλεσε χαμό, με Τούρκους χρήστες να μιλούν για «κλοπή» και να κατηγορούν την πλατφόρμα ότι «βάφτισε» τουρκικά γλυκά σε ελληνικά.
Η νέα λίστα «μυρίζει» θάλασσα με τις επιλογές να περιέχουν από σολομό στα κάρβουνα έως ωμό τόνο από την Ανατολή.
Πες μου τη χώρα σου να σου πω το φαγητό της. Κάθε έθνος έχει ένα πιάτο «σύμβολο» που κουβαλά ξεχωριστή ιστορία. Εσύ τα γνωρίζεις όλα;