Γίνετε ο μπάρμαν του σπιτιού σας - Εντυπωσιάστε τους φίλους σας φτιάχνοντας αυτά τα 10 κοκτέιλς
Μπορείτε να... εντυπωσιάσετε τους φίλους σας, δείχνοντάς τους τις ικανότητές σας ως μπάρμαν, σερβίροντας ένα από τα 10 πιο συνηθισμένα κοκτέιλ.

Έχετε καλέσει φίλους στο σπίτι για μια καλοκαιρινή βραδιά στη βεράντα και θέλετε να τους προσφέρετε κάτι πιο «σπέσιαλ» από ένα απλό ποτό, μια μπύρα ή ένα ποτήρι κρασί; Μπορείτε να τους... εντυπωσιάσετε, δείχνοντάς τους τις ικανότητές σας ως μπάρμαν, σερβίροντας ένα από τα 10 πιο συνηθισμένα κοκτέιλ που μπορείτε να ετοιμάσετε στο μπαρ του σπιτιού σας!
Βεβαιωθείτε ότι έχετε τα υλικά διαθέσιμα και ξεκινήστε την προσπάθεια με κάποιες δοκιμές. Και μην σας προβληματίζει αν δεν έχετε όλων των τύπων τα ποτήρια για κοκτέιλ. Ως γνωστόν πολλά κοκτέιλ έχουν συγκεκριμένα στυλ ποτηριών στα οποία συνήθως σερβίρονται (το Μαρτίνι είναι από τα πιο διάσημα, για παράδειγμα). Αλλά μη φοβάστε να παραβιάσετε τους κανόνες και να σερβίρετε τα ποτά όπως σας αρέσει. Ως... οικιακός μπάρμαν, μπορεί να μην έχετε στη διάθεσή σας κάθε πιθανό τύπο ποτηριού για κοκτέιλ, γι' αυτό δώστε στον εαυτό σας μια ευκαιρία να γίνετε λίγο δημιουργικοί με τις επιλογές σερβιρίσματος. Είναι βέβαιο ότι οι καλεσμένοι σας δεν θα ενοχληθούν - αυτό που μετράει άλλωστε είναι αυτό που βρίσκεται μέσα στο ποτήρι.
Ακολουθούν οι συνταγές για 10 από τα πιο συνηθισμένα κοκτέιλ:
Mοχίτο
Το Mojito είναι ένα πολύ δημοφιλές και δροσιστικό κοκτέιλ. Βασίζεται στο ρούμι με ένα φρέσκο γευστικό προφίλ. Σας δίνει την ευκαιρία να εξασκήσετε τις ικανότητές σας ως μπάρμαν στο σπίτι.
Πώς να φτιάξετε ένα Mojito:
2 ουγκιές λευκό ρούμι
10 ή περισσότερα φύλλα φρέσκιας μέντας (περίπου πέντε έως οκτώ για το ποτό και ένα κλαδάκι για γαρνίρισμα)
1 ουγγιά φρέσκο χυμό λάιμ
2 φέτες λάιμ
1 ουγγιά απλό σιρόπι
σόδα για να πιτσιλίσετε στην κορυφή
Γαρνίρετε με μια φέτα λάιμ ή μια ρόδα λάιμ.
Το Μοχίτο σερβίρεται παραδοσιακά σε ποτήρι Highball/Collins, αλλά χρησιμοποιήστε ελεύθερα ένα κοντό ποτήρι με φαρδύτερο πάτο.
Μαργαρίτα
Η Μαργαρίτα είναι κλασική και προσφέρεται σε πολλές γεύσεις πέρα από την κλασική αυθεντική με λάιμ. Η Μαργαρίτα συνήθως έχει τα συστατικά της ανακινούμενα σε πάγο, σε ένα σέικερ, και στη συνέχεια στραγγίζεται σε ένα ποτήρι μισογεμάτο με πάγο.
Πώς να φτιάξετε μια Μαργαρίτα:
2 ουγγιές τεκίλα blanco
1/2 oz triple sec (ή εναλλακτικό λικέρ πορτοκαλιού)
1 ουγγιά φρέσκο χυμό λάιμ
1/2 oz σιρόπι αγαύης (ή απλό σιρόπι)
Γαρνίρετε με μια ρόδα λάιμ. Προαιρετικά: τρίψτε το χείλος του ποτηριού με μια σφήνα λάιμ και αλατίστε το χείλος (βουτήξτε το σε αλάτι) για μια επιπλέον πινελιά αλατιού και παραδοσιακό στυλ σερβιρίσματος.

Ντάκιρι
Όπως και η Μαργαρίτα, το Daiquiri είναι ένα άλλο ελαφρύ και δημοφιλές κοκτέιλ που είναι δροσιστικό και γενικά αρεστό σε όλους. Βασίζεται στο ρούμι σε αντίθεση με την τεκίλα, γεγονός που μπορεί να αποτελέσει τη διαφοροποίηση για ορισμένους επισκέπτες.
Πώς να φτιάξετε ένα Ντάκιρι:
2 ουγγιές λευκό ρούμι
1 ουγγιά φρέσκο χυμό λάιμ
1 oz απλό σιρόπι
Το Daiquiri ανακινείται πάνω σε πάγο και στη συνέχεια στραγγίζεται σε ένα ποτήρι με πάγο και παγάκια. Γαρνίρετε με μια φέτα λάιμ ή ένα twist.
Μανχάταν
Το Μανχάταν είναι ένα πραγματικό κλασικό κοκτέιλ που έχει αντέξει στο χρόνο. Είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους καλεσμένους τους αρέσει το ουίσκι σίκαλης και ίσως θέλουν να δοκιμάσουν κάτι πιο περιπετειώδες από ένα rye and coke ή ένα rye and ginger.
Πώς να φτιάξετε ένα Μανχάταν:
2 ουγγιές ουίσκι σίκαλης
1 ουγγιά γλυκό βερμούτ
2 πινελιές angostura bitters
Η παραδοσιακό γαρνιτούρα είναι ένα κεράσι μαρασκίνο, αλλά μπορείτε να επιλέξετε κι ένα cranberry. Το γαρνίρισμα είναι ένας τομέας όπου μπορείτε να διασκεδάσετε και να προσθέσετε μια πινελιά μοναδικού στυλ σε ένα κοκτέιλ χωρίς να επηρεάσετε το προφίλ της γεύσης στο ποτήρι. Συχνά θα δείτε τα Manhattan's ανακινούμενα με πάγο και στη συνέχεια στραγγισμένα σε ένα ποτήρι, ωστόσο, δεν είναι ασυνήθιστο να τα βλέπετε φτιαγμένα με πάγο σε ένα ποτήρι lowball.

Μόσκοου Μιούλ
Το Moscow Mule είναι ένα κλασικό κοκτέιλ. Όχι μόνο προσφέρει ξεχωριστή αίσθηση όταν το απολαμβάνετε, αλλά φτιάχνεται εύκολα και γρήγορα και οι καλεσμένοι το λατρεύουν (ακόμη και εκείνοι που δεν το έχουν δοκιμάσει ποτέ στο παρελθόν). Σερβίρετέ το με πάγο σε μια χάλκινη κούπα Μόσκοου Μιούλ για το πλήρες αποτέλεσμα της ψυχρής συμπύκνωσης και θα εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας με την ικανότητά σας στο κοκτέιλ.
Πώς να φτιάξετε ένα Moscow Mule:
1-1/2 ουγγιά βότκα
1/2 ουγγιά φρεσκοστυμμένο χυμό λάιμ
4-6 oz μπύρα τζίντζερ
Γαρνίρετε το Moscow Mule με ένα λάιμ twist, twirl ή με τη δική σας δημιουργική περιστροφή. Κάποιοι προσθέτουν και δυόσμο. Συμπληρώστε με πάγο και προσθέστε το γαρνίρισμα.
Μπλάντι Σίζαρ
Το Σίζαρ είναι ένα πολύ δημοφιλές κοκτέιλ (το «Μπλάντι» συχνά αποσύρεται από το όνομα - το αποκαλούν απλώς Σίζαρ). Σκεφτείτε το Caesar ως τον πιο πικάντικο και πιο γευστικό... ξάδερφο του Bloody Mary.
Πώς να φτιάξετε ένα Σίζαρ:
1-1/2 ουγγιά βότκα
4 oz Clamato Juice
2 πινελιές Worcestershire Sauce
1-2 πινελιές Ταμπάσκο (ανάλογα με τη γεύση)
μια πρέζα αλάτι
μια πρέζα πιπέρι
αλάτι σέλινου (για το ποτήρι)
Το Caesar συνήθως γαρνίρεται με μια ντομάτα κεράσι, ένα κοτσάνι σέλινου και περιστασιακά μια φέτα λεμονιού ή λάιμ.
Κοσμοπόλιταν
Το Cosmopolitan (ή απλώς Cosmo) είναι αρκετά δημοφιλές ώστε να αξίζει μια θέση στη λίστα με τα 10 καλύτερα κοκτέιλ για το σπίτι. Είναι ένα όμορφο ροζ κοκτέιλ που ανακινείτε με πάγο και σερβίρετε σε ποτήρι μαρτίνι. Φαίνεται υπέροχο και οι άνθρωποι συνήθως το λατρεύουν αν τους αρέσει ένα ξινό και δροσιστικό ποτό.
Πώς να φτιάξετε ένα Κοσμοπόλιταν:
1-1/2 ουγγιά βότκα
3/4 oz triple sec
3/4 oz χυμός λάιμ (φρεσκοστυμμένος)
3/4 oz χυμός cranberry
Γαρνίρετε με ένα lime twist και σερβίρετε σε ένα παγωμένο ποτήρι.

Μαρτίνι
Υπάρχουν τόσοι πολλοί τρόποι για να φτιάξετε ένα Martini που κάποιος θα μπορούσε να χαθεί μόνο με αυτό το κοκτέιλ. Επικεντρωθείτε ωστόσο στην παρασκευή του κλασικού αυθεντικού Μαρτίνι.
Πώς να φτιάξετε ένα Dry Martini:
2-1/2 oz London Dry Gin
1/2 ουγγιά ξηρό βερμούτ
Γαρνίρισμα με μια πράσινη ελιά. Το Vodka Martini έγινε επίσης δημοφιλές. Για να φτιάξετε ένα Βότκα Μαρτίνι, αντικαταστήστε το τζιν με βότκα.
Whiskey Sour
Ένα κλασικό κοκτέιλ ουίσκι είναι απαραίτητο για τη λίστα σας και το Whiskey Sour είναι μια εξαιρετική επιλογή. Ενώ το ασπράδι αυγού είναι παραδοσιακό (δημιουργεί τον αφρό κατά το ανακάτεμα), μπορείτε να το φτιάξετε και χωρίς το ασπράδι αυγού.
Δεδομένου ότι ο στόχος είναι να μπορούμε να ετοιμάζουμε κοκτέιλ γρήγορα και εύκολα στο σπίτι, θα παραλείψουμε το ασπράδι αυγού σε αυτή την εκδοχή της συνταγής του κοκτέιλ Whiskey Sour. Εκτός από το ότι δεν χρειάζεται να διαχωρίσετε ένα αυγό στο μπαρ του σπιτιού σας, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που πραγματικά δεν τους αρέσει η ιδέα των ωμών αυγών στο ποτό τους.
Πώς να φτιάξετε ένα Whiskey Sour:
2 ουγγιές ουίσκι Bourbon
1 ουγγιά φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
1 ουγγιά απλό σιρόπι
Επιλογές γαρνιρίσματος: φέτα λεμονιού, φέτα πορτοκαλιού ή/και κεράσι μαρασκίνο. Το Whiskey Sour ανακινείται με πάγο σε ένα σέικερ κοκτέιλ και στη συνέχεια στραγγίζεται στο ποτήρι σερβιρίσματος της επιλογής σας. Όπως πάντα, αν θέλετε να το σερβίρετε με πάγο.
Νεγκρόνι
Το Negroni έχει γνωρίσει μεγάλη δημοτικότητα, γεγονός που το καθιστά μια εξαιρετική επιλογή για να το προσφέρετε στο μπαρ του σπιτιού σας. Επιπλέον, είναι ένα πολύ απλό κοκτέιλ για να το φτιάξετε.
Πώς να φτιάξετε ένα Νεγκρόνι
1 ουγγιά τζιν
1 oz Campari
1 ουγγιά γλυκό βερμούτ
Για την πιο εύκολη προσέγγιση, απλά συνδυάστε αυτά τα τρία συστατικά σε ένα ποτήρι με πάγο. Γαρνίρετε με ένα στρίψιμο πορτοκαλιού.
Πηγή: grandonelounge.com