Να αποποιηθεί των ευθυνών του για τον θάνατο, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τριών ασθενών, επιχείρησε κατά τη διάρκεια της απολογίας του ενώπιον του ανακριτή, ο «γιατρός μαϊμού», που συστηνόταν ως «Νίκος Κόντος». Μάλιστα, ισχυρίστηκε πως είχε πρόθεση να βοηθήσει με τις θεραπείες του. Ο κατηγορούμενος, ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος, φέρεται να υποστήριξε πως όταν ο ίδιος συνάντησε τα θύματά του, είχαν ολοκληρώσει τον κύκλο της θεραπείας που ακολουθούσαν.

Ο 47χρονος Νικόλαος Κοντοστάθης – το όνομα του οποίου δόθηκε στη δημοσιότητα μαζί με την φωτογραφία του – φέρεται να δήλωσε εμπειρικός βοτανολόγος, ομολογώντας ότι δεν είναι γιατρός. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, εμφανίζεται να υποστήριξε ότι ουδέποτε υποσχέθηκε πλήρη ίαση στους ασθενείς. Κατέθεσε πολυσέλιδο υπόμνημα με τους ισχυρισμούς του, φέρεται να ζήτησε συγγνώμη γιατί εξαπάτησε τους συγγενείς των θυμάτων του δηλώνοντας γιατρός και να ομολόγησε ότι πήρε χρήματα, από τους συγγενείς των τριών θυμάτων.

Ωστόσο, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, αρνήθηκε κατηγορηματικά πως πληρώθηκε για να προσφέρει τις υπηρεσίες του στους υπόλοιπους 45 ασθενείς που καταγράφονται στη δικογραφία. Δεν αποδέχθηκε, επίσης, την κατηγορία της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, υποστηρίζοντας ότι η ποσότητα της κάνναβης που καταγράφεται είναι μικρότερη από αυτή που θέλει ο νόμος για να τυποποιήσει το αδίκημα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κατηγορούμενος θα υποβάλλει αίτημα πραγματογνωμοσύνης για τα ναρκωτικά.

Οι αρχές, πάντως, μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του 47χρονου αναμένουν να αυξηθούν οι καταγγελίες σε βάρος του.

Παράλληλα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα εξετάσουν το ενδεχόμενο διακίνησης «μαύρου χρήματος» μέσω off shore εταιριών ενώ θα ερευνήσουν ακόμη και την πιθανότητα ο κατηγορούμενος να έκρυβε χρήματα σε θυρίδες ή και κρύπτες.


Κοινή δήλωση των γονέων των δύο ανήλικων θυμάτων

Την παραδειγματική τιμωρία του ψευτογιατρού ζητάνε οι γονείς των δύο ανήλικων θυμάτων του «Νίκου Κόντου» μέσω κοινής ανακοίνωσης που εξέδωσε ο πληρεξούσιος δικηγόρος τους. Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Αισθανόμαστε την ανάγκη να εκφράσουμε τις θερμότατες ευχαριστίες μας: Για όλους τους συμπολίτες μας που στέκονται στο πλευρό μας στηρίζοντας μας ηθικά και ψυχικά στις δύσκολες στιγμές που βιώνουμε. Για όλους εκείνους που συνέδραμαν αποφασιστικά με τις κομβικές μαρτυρίες τους και τα καταλυτικά στοιχεία που εισέφεραν κατά το στάδιο της πολύμηνης αστυνομικής έρευνας, ξεπερνώντας τους φόβους τους, προκειμένου να εντοπισθεί ο κατηγορούμενος και να αποκαλυφθεί η ολέθρια για τα τέκνα μας και εξαιρετικά επικίνδυνη για το κοινωνικό σύνολο δράση του. Δηλώνουμε την ευγνωμοσύνη μας για το επαγγελματισμό, τη μεθοδικότητα και τη διακριτικότητα με την οποία έδρασε το στελεχιακό δυναμικό της Ελληνικής Αστυνομίας υπό τη συνεχή εποπτεία της Εισαγγελικής Αρχής».  Διαβάστε Αναλυτικά


Στη δημοσιότητα δόθηκαν με εντολή εισαγγελέα τα στοιχεία του 47χρονου ο οποίος εμφανιζόταν ως γιατρός με το όνομα «Νίκος Κοντός». Πρόκειται για τον Νικόλαο Κοντοστάθη του Ελευθερίου και της Ελένης, γεννηθέντα την 8-2-1973 στα Λιόσια Αττικής. Η διάταξη για τη γνωστοποίηση των στοιχείων του εκδόθηκε μετά τη δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του συλληφθέντα, ώστε να ενημερωθεί το κοινό και να προσέλθουν στις αρχές πολίτες που απευθύνθηκαν σε αυτόν για ζητήματα υγείας. Διαβάστε Αναλυτικά

Ψευτογιατρός: Αυτός είναι ο 47χρονος – Κρίθηκε προφυλακιστέος [vids & pic]