«Η Εκκλησία, όπως έπραξε από την αρχή της υγειονομικής κρίσεως, συνεχίζει να τηρεί υπεύθυνη θέση έναντι του ιερού κλήρου και του πιστού λαού της, ενδιαφερόμενη τόσο για την υγεία των ανθρώπων όσο και για την εξασφάλιση της ακωλύτου τελέσεως της Θείας Λατρείας», αναφέρει στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Ενόψει των επικειμένων μεγάλων εορτών του καλοκαιριού (Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και Κοιμήσεως της Θεοτόκου), στις οποίες παρουσιάζεται μεγάλη συμμετοχή πιστών στις ιερές Ακολουθίες και με αφορμή την αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού ιδιαιτέρως στο λεκανοπέδιο της Αττικής, το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος απέστειλε την Τρίτη, 28 Ιουλίου, Εγκύκλιο Σημείωμα προς την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τις Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Σε αυτό υπενθυμίζει τις σχετικές αποφάσεις της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου ως προς την ακριβή και συνεπή τήρηση των προβλεπομένων μέτρων προφυλάξεως για την προστασία της δημόσιας υγείας στους Ιερούς Ναούς, με την προτροπή προς όλους τους κληρικούς, τους μοναχούς και τις μοναχές και τα μέλη των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων και Ηγουμενοσυμβουλίων, για την πιστή και μετά προσοχής τήρησή τους.

Ιερέας αποκάλεσε «καρναβάλι» ηλικιωμένη με μάσκα

Ένα απαράδεκτο περιστατικό έλαβε χώρα το πρωί της Κυριακής 26 Ιουλίου, την ώρα της Θείας Λειτουργίας σε μοναστήρι της Κοζάνης. Συγκεκριμένα, στην ιερά μονή της Αγίας Παρασκευής Μηλοχωρίου της Εορδαίας ο ιερομόναχος Ιγνάτιος διέκοψε τη λειτουργία για να κάνει παρατήρηση σε 74χρονη για τη μάσκα. Όμως η παρατήρηση δεν έγινε για τη μη χρήση της αλλά για το γεγονός ότι η γυναίκα τόλμησε να φορέσει μάσκα σε μια εκκλησία γεμάτη κόσμο!

Μάλιστα, ο ιερομόναχος έσπευσε να της πει: «Δε θέλω καρναβάλια μέσα στην εκκλησία μου»! Αξίζει να σημειωθεί, πως η ηλικιωμένη ήταν η μόνη σε όλη την εκκλησία που φορούσε μάσκα, σε μια προσπάθεια να προφυλαχθεί από την πανδημία για τον κορονοϊό. Όπως μεταδίδει το Kozanimedia, η 74χρονη αρνήθηκε να αποχωρήσει, παρά και τη σχετική προτροπή του επιτρόπου! Εντύπωση προκαλεί η στάση των υπόλοιπων πιστών, καθώς κανείς δεν τόλμησε να αντιδράσει στα απίστευτα λεγόμενα του ιερομόναχου.

Διαβάστε σχετικά:

Χαρδαλιάς: Υποχρεωτική από αύριο η μάσκα σε ΔΕΚΟ, Τράπεζες, κομμωτήρια, καταστήματα τροφίμων και λιανικής

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις