Την Κυριακή, 3 Ιανουαρίου 2021, πρόκειται να λειτουργήσουν εκ νέου τα σούπερ μάρκετ. Τόσο την Πρωτοχρονιά όσο και το Σάββατο 2 Ιανουαρίου, παρέμειναν κλειστά. Ειδικότερα, οι μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ θα λειτουργήσουν προαιρετικά στις 3 Ιανουαρίου δεδομένου ότι ήταν κλειστές την Παρασκευή λόγω της αργίας της Πρωτοχρονιάς, αλλά και την επομένη κατ’ έθιμο. Βέβαια, η πλήρης λειτουργία των σούπερ μάρκετ θα επανέλθει στις 4 Ιανουαρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας των σούπερ μάρκετ για την 3η Ιανουαρίου είναι από τις 7 π.μ. έως και τις 9 μ.μ., καθώς εν μέσω του δεύτερου lockdown για τη νόσο COVID-19 που είναι σε εφαρμογή, έχουν τεθεί σε ισχύ και αυστηρά μέτρα προστασίας.

Αυτά είναι τα εξής:

  • Τέσσερα άτομα έως 100 τ.μ. και ένα άτομο για κάθε 10 τ.μ. επιπλέον.
  • Απόσταση 1,5 μ. μεταξύ των ατόμων.
  • Ειδική απολύμανση σε τροχήλατα και μη καρότσια/καλάθια, όπου υφίστανται, με ανάπτυξη καθημερινού προγράμματος απολύμανσης, το οποίο επιδεικνύεται στις αρμόδιες Αρχές.

«Παγώνει» από αύριο το click away – Πώς θα γίνονται οι παραδόσεις

Υπενθυμίζεται πως η κυβέρνηση  – δια του Στέλιου Πέτσα – ανακοίνωσε νέα αυστηρότερα μέτρα από την Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2021 και έως τις 11 Ιανουαρίου 2021, με την απαγόρευση της κυκλοφορίας να ξεκινά μια ώρα νωρίτερα, στις 21.00.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προέβη σε έκτακτη ενημέρωση, τονίζοντας πως παρά την καλή επιδημιολογική εικόνα των τελευταίων ημερών, τα μέτρα μέχρι τις 11 Ιανουαρίου κρίθηκαν απαραίτητα προκειμένου να μην επιβαρυνθεί η επιδημιολογική εικόνα από την χαλάρωση των γιορτών, ώστε να ανοίξουν στις 11 Ιανουαρίου τα σχολεία. Ο Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε πως από αύριο επανέρχεται επίσης η απαγόρευση μετακινήσεων στο αυστηρότερο ωράριο, από τις 21:00 μέχρι τις 5:00 το πρωί από αύριο, με μόνη εξαίρεση τους εργαζόμενους και όσους έχουν ανάγκη ιατρικής βοήθειας.

Από το πρωί της Κυριακής, 3 Ιανουαρίου μέχρι τις 11 Ιανουαρίου τίθεται σε εφαρμογή το νέο αυστηρό lockdown στη χώρα. Πιο αναλυτικά, κλείνουν:

  • εμπορικά καταστήματα που λειτουργούσαν με «παράδοση εκτός» (click away),
  • βιβλιοπωλεία,
  • κομμωτήρια,
  • υπηρεσίες περιποίησης νυχιών,
  • ΚΤΕΟ και
  • οι δραστηριότητες κυνηγιού και ψαρέματος.

Διαβάστε περισσότερα

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις