Γυμνάσια και Λύκεια ανοίγουν την 1η Φεβρουαρίου, μετά από δυόμιση μήνες, αλλά άγνωστο είναι ακόμη τί θα γίνει με τις υπόλοιπες δομές. Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Παιδείας, τα πανεπιστήμια, τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, τα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης, τα φροντιστήρια, τα κέντρα ξένων γλωσσών και τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης θα παραμένουν σε εξ’ αποστάσεως λειτουργία, μέχρι νεωτέρας. Το ζήτημα της λειτουργίας τους, θα τεθεί σε επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων.

Πίσω στα θρανία οι μαθητές Λυκείων, Γυμνασίων

Την Δευτέρα, ανοίγουν όλα τα λύκεια και τα γυμνάσια εκτός από αυτά που βρίσκονται σε περιοχές, όπου παρουσιάζονται πολλά κρούσματα κορονοϊού. Στις περιοχές αυτές, θα συνεχίσουν δια ζώσης τα μαθήματα μόνο τα γυμνάσια, ενώ τα λύκεια θα συνεχίσουν με τηλε – εκπαίδευση. Το άνοιγμα θα γίνει με υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, διαφορετικά διαλείμματα, αντισηπτικά, τακτικό αερισμό των αιθουσών, προσαρμοσμένη λειτουργία κυλικείων, εργαστηρίων κ.α. Οι έλεγχοι από τον ΕΟΔΥ παραμένουν δειγματοληπτικοί.

Αναφορές για κρούσματα σε δημοτικά

Ενώ αναμένεται το άνοιγμα των Λυκείων και των Γυμνασίων, εξακολουθούν να εντοπίζονται κρούσματα σε δημοτικά σχολεία, με πιο πρόσφατα σε Νέα Ιωνία και Μενίδι. Οι εκπαιδευτικοί  του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ανατολικής Αττικής “Ο Σωκράτης“, αναφέρουν μεταξύ άλλων:  “Καταγγέλλουμε την οποιαδήποτε προσπάθεια των αρμόδιων υπηρεσιών να υποβαθμίσουν το συγκεκριμένο γεγονός και να μην προχωρήσουν στη λήψη άμεσων μέτρων για την προστασία των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους”. Οι εκπαιδευτικοί ζητούν να γίνονται εκτεταμένα τεστ στα παιδιά και να ξεκινήσει κατά προτεραιότητα εμβολιασμός στα σχολεία.

Σε σχολείο της Νέας Ιωνίας εντοπίστηκαν παράλληλα, δύο κρούσματα, σύμφωνα με τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών “Σεφέρης“, με τον διευθυντή όμως να διαψεύδει όσα υποστηρίζουν. Ο σύλλογος επίσης, ζητεί να γίνεται ικανός αριθμός τεστ σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς και ιχνηλάτηση, αλλά και να ξεκινήσει εμβολιασμός στα σχολεία. Ο διευθυντής της σχολικής μονάδας, για την οποία έγινε η καταγγελία, ανέφερε πως δεν υπάρχει κανένα κρούσμα, όπως προέκυψε από τεστ που πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο.

Με πληροφορίες από ΑΜΠΕ και Alfavita

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις