Δικαστήρια άνοιγμα: Σε άνοιγμα της νέας τακτικής διαδικασίας αναμένεται να προχωρήσει η νέα ΚΥΑ για τα περιοριστικά μέτρα που θα ισχύσουν μέχρι τις 29 Μαρτίου. Η κατεύθυνση των πραγμάτων κατατείνει στις 22 Μαρτίου σε άνοιγμα της νέας τακτικής διαδικασίας ( Ειρηνοδικεία, Πρωτοδικεία, Μονομελές και πολυμελές – κατάθεση προτάσεων και προσθήκης καθώς και η τυπική συζήτηση των 100 ημερών και αναστελλομένων των προθεσμιών από 25-2 μέχρι 22/3).

Η αλλαγή αυτή θα αφορά τις περιοχές που βρίσκονται σε βαθύ κόκκινο καθώς στις άλλες περιοχές (σκέτο κόκκινο) λειτουργεί ήδη.

Τι γίνεται με τις προθεσμίες

Μέσα στο προσεχές διάστημα θα ψηφιστεί διάταξη παράτασης των προθεσμιών για την επανεκκίνηση των δικαστηρίων. Σχετικά με αυτό ο κ. Τσιάρας είχε αναφέρει στην Βουλή ότι:

«Είχαμε πει ότι θα υπήρχε μια τροπολογία η οποία αφορούσε στην επανέναρξη των δικαστηρίων. Αφορά τη σταδιακή επανέναρξη, μην μπερδευτεί κανείς και νομίζει ότι την επόμενη μέρα θα ανοίξουν τα δικαστήρια, δεν πρόκειται να γίνει κάτι τέτοιο.

Όμως, αντιλαμβάνεστε ότι από τη στιγμή που δεν έγινε χθες η επιτροπή των επιδημιολόγων και λοιμωξιολόγων και με δεδομένο ότι είχαμε έναν τόσο μεγάλο αριθμό κρουσμάτων, πρέπει να δούμε αύριο τις αποφάσεις της επιτροπής και από κει και πέρα να κινηθούμε. Αυτό υπαγορεύει και η σοβαρή, υπεύθυνη στάση του Υπουργείου Δικαιοσύνης απέναντι σε μια πραγματικότητα που όλοι αναγνωρίζουμε ως δύσκολη. Το έχω πει και θα το επαναλάβω, προσωπικά είμαι υπέρ των ανοιχτών δικαστηρίων. Στο κρίσιμο όμως, ερώτημα ποιος θα αναλάβει την ευθύνη, κάποιος πρέπει να δώσει την απάντηση».

Πότε θα γίνει η επανεκκίνηση

Σύμφωνα με πληροφορίες που προκύπτουν μετατίθεται χρονικά, πιθανόν για μετά τις 29 Μαρτίου η βούληση όλες οι διαδικασίες να ανοίξουν και να τεθούν σε λειτουργία τα δικαστήρια όπως ήταν πριν το lockddown του Νοεμβρίου. Αν συμβεί αυτό θα μιλάμε προφανώς για ευρύτερη γκάμα δικαστηριακών δραστηριοτήτων.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις