Ότι βρέθηκαν σε κίνδυνο και γι΄αυτό αντέδρασαν ρίχνοντας πυρά, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας 20χρονος το πρωί του Σαββάτου στο Πέραμα, ισχυρίστηκαν οι επτά αστυνομικοί στις καταθέσεις τους.

Την ίδια ώρα ο συνήγορος υπεράσπισης Αλέξης Κούγιας, επικαλέστηκε τις καταθέσεις των αυτόπτων μαρτύρων, λέγοντας πως επιβεβαιώνουν τα όσα ισχυρίζονται οι αστυνομικοί.

«Έριξε κάτω 5 μοτοσυκλέτες από τις 7 και υπήρξε επανηλλειμένη επάνοδός του για να τους χτυπήσει. Δεν μπορεί και οι επτά ασυνομικοί να εκτίμησαν λάθος» σημείωσε ο κ. Κούγιας.

«Συγχρόνως πυροβολούν και οι επτά άνθρωποι που σημαίνει ότι συνέβη κάτι ακραίο», σημείωσε ακόμα ενώ όσον αφορά την εντολή από το κέντρο να εγκαταλείψουν την καταδίωξη, ο κ. Κούγιας σημείωσε ότι όταν ρώτησε σχετικά τους εντολείς του εκείνοι του απάντησαν ότι μέσα στην οχλαγωγία κανείς δεν άκουσε κάτι τέτοιο.

Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι θα λάβει αύριο το πρωί τη δικογραφία την οποία θα αναλύσει με τους συνεργάτες του. «Θα προσπαθήσω να βοηθήσω ανακριτή και εισαγγελέα για μια δίκαιη απόφαση», ανέφερε ο κ Κούγιας, ο οποίος συμπλήρωσε στη συνέχεια ότι, το πολυτιμότερο προστατευόμενο αγαθό είναι η ανθρώπινη ζωή, «η απώλεια της ανθρώπινης ζωής αφορά και τους αστυνομικούς».

Τι λένε οι αστυνομικοί

Στις προανακριτικές καταθέσεις τους οι κατηγορούμενοι αστυνομικοί, ισχυρίζονται ότι βρέθηκαν σε κίνδυνο:

«Μας επιτέθηκε με το αυτοκίνητο. Γκρέμισε διαδοχικά όλες τις μοτοσυκλέτες μας. Ενεργήσαμε με πυροβολισμούς όταν είχε παρασύρει μια μοτοσυκλέτα με τον συνάδελφό μας πάνω σε αυτή», αναφέρει ένας από τους αστυνομικούς σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ.

«Επιδιώκαμε την ακινητοποίηση του αυτοκινήτου των δραστών. Μετά το περιστατικό όταν διαπιστώσαμε ότι όλοι οι συνάδελφοι ήταν καλά, ειδοποιήσαμε το κέντρο και στη συνέχεια δώσαμε τις πρώτες βοήθειες στους τραυματίες με τουρνικέ και αιμοστατικούς επιδέσμους. Όλα έγιναν για την αποτροπή άμεσου κινδύνου της ζωής μου και των συναδέλφων μου».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις