Δολοφονία Άλκη: Παραδόθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης ο 20χρονος Αλβανός που αναζητούσαν οι Αρχές για συμμετοχή του στη δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη.

«Εδώ και μία ώρα περίπου ο εντολέας μου έχει παραδοθεί στο Αστυνομικό Τμήμα Κορυτσάς και θα ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία της εκδόσεώς του ώστε να έρθει στην Ελλάδα και να αξιολογηθεί δικαστικά η υπόθεσή του», ανέφερε ο δικηγόρος του, Παρασκευάς Σπυράτος, επισημαίνοντας ότι ο 20χρονος «εμφανίστηκε αυτοβούλως και παραδόθηκε δηλώνοντας ότι παραιτείται κάθε δικαιώματός του να παραμείνει στη χώρα του και θέλει να έρθει στην Ελλάδα για να δικαστεί».

Νωρίτερα, ο κ. Σπυράτος είχε δηλώσει ότι ο εντολέας του είναι συντετριμμένος αλλά πιστεύει στην ελληνική δικαιοσύνη και χαρακτήρισε «γενναία» την επιλογή του να παραδοθεί.

Με τη σύλληψη του 20χρονου βρίσκονται στα χέρια της Αστυνομίας και τα 11 πρόσωπα που τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου πραγματοποίησαν την επιδρομή στην περιοχή της Χαριλάου, όπου ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου και μαχαιρώθηκε με ένα δρεπάνι ο 19χρονος φοιτητής Άλκης Καμπανός.

Όπως αναφέρεται στη δικογραφία, ο 20χρονος επέβαινε στο λευκό αυτοκίνητο που χρησιμοποίησε η ομάδα των χούλιγκαν που δολοφόνησαν τον Άλκη. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των υπολοίπων 10 κακοποιών και τις πληροφορίες της Αστυνομίας, ο 20χρονος που διέφυγε στην Αλβανία ήταν το πρόσωπο που κρατούσε ένα μαχαίρι κατά τη διάρκεια της δολοφονικής επίθεσης στον Άλκη.

Σύμφωνα με στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η Αστυνομία, τα μεσάνυχτα της Τετάρτης ο 20χρονος μαζί με τον πατέρα και την γιαγιά του διέφυγαν στην Αλβανία από τον μεθοριακό σταθμό της Κρυσταλλοπηγής. Σήμερα Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου, οκτώ ημέρες μετά την διαφυγή του στην Αλβανία και αφού οι αστυνομικές αρχές έχουν συλλάβει τους 10 από τους 11 εμπλεκόμενους στη δολοφονία του Άλκη, ο 20χρονος Αλβανός υποχρεώθηκε να παραδοθεί και συνελήφθη.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις