Κατάθεση σοκ στη δίκη της Κυριακής: «Λες και βλέπεις ταινία - Τη γύρισε μπρούμυτα και τη μαχαίρωνε»
Η συγκλονιστική μαρτυρία του φίλου της Κυριακής Γρίβα, που ήταν μπροστά στη φονική επίθεση μπροστά στο αστυνομικό τμήμα.

Με την κατάθεση του φίλου της Κυριακής Γρίβα που τη συνόδευσε στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων (όπου και δολοφονήθηκε από τον πρώην σύντροφό της) συνεχίστηκε η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών.
Η νεαρή γυναίκα είχε φτάσει στο αστυνομικό τμήμα για να καταγγείλει τον δράστη, όμως δεν πρόλαβε. Ο μάρτυρας, ο οποίος είχε επίσης σχέση με τη δολοφονημένη κοπέλα πριν τον κατηγορούμενο, ανέφερε: «Είχαμε βγει με την Κυριακή για ένα καφέ, είχαμε να βρεθούμε χρόνια. Την πήγα στο σπίτι της.
Εκεί, σύμφωνα με τα λεγόμενά της, συνάντησε τον κατηγορούμενο, εγώ δεν τον γνώριζα. Μου είπε πως είχαν χωρίσει δυο μήνες, ήταν πάνω στη μηχανή του και με το που τον είδε η Κυριακή φοβήθηκε και μου είπε «πάμε να φύγουμε». Έστριψα και όπου φύγει -φύγει. Την ρώτησα αν θέλει να την πάω στον πατέρα της. Είπε: «δεν θέλω να πάω εκεί μην τον αναστατώσω».
Πήγαμε στο αστυνομικό τμήμα Αγίων Αναργύρων εκεί μας σταμάτησε ο σκοπός. Μας ρώτησε τι θέλουμε. Μας είπε να πάμε πάνω στην ασφάλεια. Η Κυριακή μου ζήτησε να πάει μόνη της και εγώ κάθισα έξω. Μου είπε: «θέλω να μιλήσω κατ’ ιδίαν». Έμεινα έξω αλλά κάποια πράγματα τα άκουγα.
Της πρότειναν να κάνει μήνυση, είχε ξανακάνει μήνυση και την είχε φοβίσει ο κατηγορούμενος για να την αποσύρει. Τελικά δεν έκανε μήνυση, γιατί της ζήτησαν να πληρώσει κάποιο παράβολο… Θα έρχονταν κάποιο περιπολικό να την πάρει αλλά θα το καλούσε η ίδια…».
«Έπαθα σοκ λες και βλέπεις ταινία»
«Περίμενα σαν συνοδός να πάρει το περιπολικό. Περιμέναμε μήπως έρθει το περιπολικό να την επιβιβάσω. Ξαφνικά η Κυριακή πάγωσε και φώναξε «χάνομαι». Τρώει την πρώτη μαχαιριά, τρώει τη δεύτερη μαχαιριά. Με την άκρη του ματιού μου, βλέπω τον κατηγορούμενο, ακούσαμε ποδοβολητό αλλά όλα έγιναν γρήγορα.
Έπαθα σοκ λες και βλέπεις ταινία. Δεν καταλάβαινα ότι αυτό συμβαίνει σε άνθρωπο κοντινό σε έμενα. Έτρεξα προς το τμήμα… Φώναξα: «βοήθεια τη σκοτώνει». Οι γυναίκες αστυνομικοί βγήκαν στο μπαλκόνι» κατέθεσε ο μάρτυρας και συνέχισε: «…Στο μεταξύ ο κατηγορούμενος είχε ανέβει πάνω της, της κάρφωνε μαχαιριές, νομίζω 4 – 5. Μετά είδα τον κατηγορούμενο να αυτοτραυματίζεται και να πέφτει στο έδαφος. Συνέχισα να φωνάζω «ρε παιδιά ακόμη κρατάει το μαχαίρι». Με τα πολλά βγαίνει ο σκοπός και του κλωτσάει το μαχαίρι, μετά εμφανίστηκε ένας αστυνομικός και με ανέβασε πάνω να ηρεμήσω …».
Πρόεδρος: Είχε συγκεκριμένο στόχο η επίθεση;
Μάρτυρας: Ναι προφανώς, πρέπει να είχε την Κυριακή.
«Ο φρουρός ήταν μπροστά δεν γίνεται να μην τα έβλεπε»
«Εγώ με το που είδα το αίμα να ξεχύνεται από το στέρνο της, έτρεξα. Ο φρουρός ήταν μπροστά δεν γίνεται να μην τα έβλεπε. Ο κατηγορούμενος αφού την έριξε κάτω, τη γύρισε μπρούμυτα και έπεσε πάνω της και της έριχνε. Είδα να τη γυρνάει και να της καταφέρνει και άλλες μαχαιριές».
Εισαγγελέας: Τι διημείφθη μεταξύ σας στο καφέ; Ποια ήταν η κατάσταση που βίωνε; Τι σας είπε;
Μάρτυρας: Είχαμε χωρίσει πέντε χρόνια, όπως σας είπα. Βγήκαμε τη τελευταία ημέρα του θανάτου της και δυο ημέρες πριν…. Την πρώτη φορά λέγαμε περί ανέμων και υδάτων, συζητούσαμε για κοινούς γνωστούς, για το πως προχωράει η ζωή. Το μόνο που έμαθα είναι ότι είχε δυο μήνες που χώρισε.
Τη δεύτερη ημέρα έμαθα κάποια πράγματα γιατί η συζήτηση έφτασε στο συναισθηματικό. Εγώ της είπα να γυρίσει στον κατηγορούμενο γιατί και μαζί χωρίζαμε και ξαναγύριζε, αν και ήταν συνεσταλμένη και ντροπαλή. Μου είπε πως δεν ήθελε να γυρίσει στον κατηγορούμενο. Μου είπε: «Τον αγαπούσα αλλά με χτυπούσε». Μετά βγήκαμε άλλη μια φορά και ήταν η ημέρα της δολοφονίας της.
Στο αστυνομικό τμήμα της είπαν να κάνει μήνυση. Απ’ ότι κατάλαβα δεν είχε τα χρήματα για να την κάνει. Βέβαια δεν ζητήσανε τα στοιχεία της ούτε τα δικά μου. Εγώ ήμουν απέξω και την άκουγα να τους λέει ότι φοβάται τον πρώην σύντροφό της. Έπρεπε να πληρώσει παράβολο για να κάνει τη μήνυση, άκουσα τους αστυνομικούς να της το λένε, δεν είχε χρήματα μαζί της.
«Η Αστυνομία δεν της ενέπνευσε εμπιστοσύνη»
Εισαγγελέας: Η Κυριακή βγαίνοντας από το αστυνομικό τμήμα σας είπε «ήθελα να κάνω μήνυση και μου ζήτησαν παράβολο»; Και γι αυτό δεν έκανε μήνυση;
Μάρτυρας: Βγαίνοντας από την ασφάλεια μιλήσαμε ελάχιστα γιατί μιλούσε με το «100» για να ζητήσει βοήθεια,. Ωστόσο, τη ρώτησα τι έγινε και μου είπε «δεν έχω λεφτά να πληρώσω το παράβολο».
Πρόεδρος: Τι ποσό ήθελαν για το παράβολο σας είπε;
Μάρτυρας: Δεν γνωρίζω, νομίζω ότι το θέμα δεν ήταν τα λεφτά, ούτε το παράβολο. Το θέμα ήταν ότι η αστυνομία δεν της είχε εμπνεύσει εμπιστοσύνη, δεν την ρώτησαν ούτε ποιος είναι αυτός που την κυνηγάει…. Το μόνο που της είπαν ήταν «κάνε μήνυση» και ότι μόνο έτσι θα γίνει η δουλειά αλλά πρέπει να δώσει παράβολο.
Εισαγγελέας: Όσο εσείς φωνάζατε βοήθεια (την ώρα της δολοφονίας) ο φρουρός τι έκανε;
Μάρτυρας: Δεν βγήκε καθόλου.
Εισαγγελέας: Έβλεπε δηλαδή να μαχαιρώνουν την Κυριακή;
Μάρτυρας: Δεν ξέρω αν έβλεπε, πάντως ήταν μέσα στο φυλάκιο …..στα δυο μέτρα ξεκίνησε η δολοφονία, στα δυο μέτρα τον είδαμε πίσω μας….
Υποστήριξη της κατηγορίας: Μπορούσατε να κάνετε κάτι παραπάνω για να τη σώσετε;
Μάρτυρας: Όχι και ούτε έχω τύψεις για αυτό…