Kίνηση: «Βουλιάζουν» Κηφισός, Λ. Αθηνών, Ποσειδώνος - Στο κόκκινο η Αττική Οδός
Με ένα απέραντο «ποτάμι» οχημάτων μοιάζουν όλοι οι δρόμοι στο λεκανοπέδιο της Αττικής - Δείτε αναλυτικά τα σημεία.

Με το πόδι κολλημένο στο φρένο βρίσκονται αρκετοί οδηγοί από τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής 27 Ιουνίου αφού η κίνηση στους κεντρικούς οδικούς άξονες της πρωτεύουσας έχει χτυπήσει «κόκκινο».
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Τροχαίας Αττικής, από νωρίς το πρωί ο Κηφισός μοιάζει με απέραντο «πάρκινγκ» και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Την ίδια εικόνα παρουσιάζει και η Λεωφόρος Αθηνών από το Χαϊδάρι μέχρι τον Ασπρόπυργο.
Μεγάλες καθυστερήσεις καταγράφονται και στη λεωφόρο Κηφισίας, ενώ με υπομονή πρέπει να οπλιστούν και οι οδηγοί που κινούνται στη λεωφόρο Ελευθερίου Βενιζέλου στο ρεύμα ανόδου, από Ηλιούπολη μέχρι Καρέα.
«Ασφυκτική» είναι η κατάσταση και στο κέντρο της Αθήνας. Τα προβλήματα εντοπίζονται κυρίως στην περιοχή γύρω από το Χίλτον, τη Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας, τη λεωφόρος Βασιλέως Κωνσταντίνου, τη λεωφόρος Βασιλίσσης Αμαλίας και τη Σταδίου.
Μποτιλιάρισμα καταγράφεται αυτή την ώρα γύρω από το λιμάνι του Πειραιά, όπως επίσης και στη λεωφόρο Ποσειδώνος κυρίως στο ρεύμα προς Γλυφάδα.
Αναλυτικά, όπως αναφέρεται στην τελευταία ενημέρωση της Τροχαίας, κυκλοφορική δυσχέρεια παρατηρείται»:
- Στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Συγκεκριμένα στην κάθοδο από τo ύψος της Λυκόβρυσης μέχρι του Ρέντη, ενώ στην άνοδο δυσχέρεια παρατηρείται από το Περιστέρι μέχρι την Νέα Ιωνία.
- Στη λεωφόρο Κηφισίας πυκνή ροή καταγράφεται τμηματικά και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Συγκεκριμένα από το Χαλάνδρι μέχρι το ύψος τη διασταύρωση με την λεωφόρο Αλεξάνδρας στην κάθοδο και από το Ψυχικό μέχρι το Μαρούσι στην άνοδο.
- Στη λεωφόρο Αθηνών-Κορίνθου κυρίως στο ρεύμα καθόδου, από το Χαϊδάρι μέχρι τον Ασπρόπυργο.
- Στη λεωφόρο Μεσογείων τμηματικά από την Αγία Παρασκευή μέχρι το Γουδί.
- Στη λεωφόρο Ελευθερίου Βενιζέλου στο ρεύμα ανόδου από Ηλιούπολη μέχρι Καρέα.
- Στη λεωφόρο Βασιλέως Κωνσταντίνου στο ρεύμα ανόδου από το Παναθηναϊκό Στάδιο μέχρι το ύψος του Χίλτον.
- Στη λεωφόρο Αχαρνών κυρίως στο ρεύμα ανόδου, από τα Κάτω Πατήσια μέχρι τη Νέα Φιλαδέλφεια.
- Στη Σταδίου
- Στη λεωφόρο Ποσειδώνος, από Αλίμου έως Καραϊσκάκη στο ρεύμα προς Πειραιά
- Στη λεωφόρο Πατησίων
- Στη λεωφόρο Αχαρνών
- Στη λεωφόρο Βουλιαγμένης
- Στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας τόσο στην άνοδο όσο και στην κάθοδο.
- Στη λεωφόρο Αλεξάνδρας τμηματικά και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
- Στη λεωφόρο Συγγρού κυρίως στο ρεύμα ανόδου
- Σε δρόμους γύρω από το λιμάνι του Πειραιά

Στην Αττική Οδό σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της εταιρείας, καταγράφονται καθυστερήσεις στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο, όπως επίσης και στο ρεύμα προς Ελευσίνα.
Καθυστερήσεις στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο:
10΄-15΄Από Μεταμόρφωση έως Κηφισίας, 15΄-20΄ στην έξοδο για Λαμία.
Καθυστερήσεις στο ρεύμα προς Ελευσίνα:
10΄-15΄στην έξοδο για Λαμία,
10΄-15΄ από Πλακεντίας έως Κηφισίας,
15΄-20΄από Αγία Παρασκευή έως Κηφισίας στην Περιφ.Υμηττού.
