Ένα απίστευτο περιστατικό κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αερολιμένα Αθηνών, οι οποίοι συνέλαβαν έναν επιβάτη, που ήταν εφοδιασμένος με μαχαίρι και ένα κομμάτι σπασμένο γυαλί, για να κόβει μετά από κάθε ταξίδι τις ζώνες ασφαλείας των αεροπορικών καθισμάτων και τις έπαιρνε ως τρόπαια στο σπίτι του. Εντύπωση προκαλεί το πώς κατάφερνε τους τελευταίους μήνες, παρά τα αυστηρά μέτρα και τις απαγορεύσεις για μετακινήσεις,  να ταξιδεύει στο εξωτερικό με σκοπό να κόβει και να αφαιρεί τις ζώνες των καθισμάτων με τις οποίες όπως φαίνεται είχε εμμονή.

Ο δράστης, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι γιατρός γυναικολόγος που εργάζεται σε νοσοκομείο του Ηρακλείου Κρήτης. Μετά από καταγγελίες της αεροπορικής εταιρείας, ​ότι τους τελευταίους μήνες έχει διαπιστωθεί κοπή ζωνών ασφαλείας καθισμάτων επιβατών, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αερολιμένα Αθηνών ξεκίνησαν έρευνα. Μετά από έλεγχο των επιβατών που επέβαιναν σε συγκεκριμένες πτήσεις, διαπίστωσαν ότι πιθανότερος δράστης είναι ένας Έλληνας από το Ηράκλειο Κρήτης, ο οποίος το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2021, επέβαινε σε πτήση από Γερμανία προς Αθήνα.

Αμέσως διενήργησαν έλεγχο στο σημείο αποβίβασης των επιβατών της συγκεκριμένης πτήσης και διαπίστωσαν ότι είχαν κοπεί δύο ζώνες ασφαλείας σε θέσεις δίπλα ακριβώς από την θέση στην οποία καθόταν ο μυστηριώδης επιβάτης. Ο δράστης εντοπίστηκε και προσήχθη. Κάτω από δύο αεροπορικά καθίσματα βρέθηκαν μέσα σε τσάντα ένας σουγιάς μικρού μεγέθους και ένα κομμάτι σπασμένο γυαλί! Σύμφωνα με πληροφορίες, στην οικία του συγκεκριμένου αστυνομικοί της Ασφάλειας Ηρακλείου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πέντε ζώνες ασφαλείας επιβατών αεροσκάφους, μία βαλλίστρα με τα παρελκόμενά της και δύο μαχαίρια.

Επικαλείται λόγους αντεκδίκησης

Σε βάρος του δράστη σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, επικίνδυνες παρεμβάσεις στη συγκοινωνία μέσων σταθερής τροχιάς, πλοίων και αεροσκαφών και περί όπλων, ενώ ο ίδιος αποδέχθηκε τις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται αποδίδοντας τις σε λόγους αντεκδίκησης για πρόστιμο που του είχε επιβληθεί από την εταιρία στο παρελθόν. Ο συλληφθείς αφαίρεσε συνολικά δώδεκα ζώνες ασφαλείας προκαλώντας ζημία στην εταιρία ύψους περίπου 1200 ευρώ.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις