Μηνύματα για ενότητα στο εσωτερικό απέναντι και στην τουρκική προκλητικότητα εκφράζει στα μηνύματά της για το νέο έτος η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία.

«Η συγκυρία επιτάσσει να οικοδομήσουμε μία ρεαλιστική Εθνική Στρατηγική και να την υπηρετήσουμε με αρραγή ενότητα», τονίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα διαμηνύει αδιαλείπτως προς την Τουρκία ότι η αυθαιρεσία της δεν θα περάσει.Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνομίλησε χθες τηλεφωνικά με τον επικεφαλής του Φυλακίου «Στρογγύλης» της 95ης, τον Κυβερνήτη της Φρεγάτας «Σπέτσες», τον Αρχηγό του σχηματισμού των Μαχητικών Αεροσκαφών Επιφυλακής στην 130 Σμηναρχία Μάχης και τον κυβερνήτη του Λιμενικού Περιπολικού Ανοιχτής Θαλάσσης που επιτηρεί την θαλάσσια περιοχή του Ανατολικού Αιγαίου, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του ελληνικού λαού για το έργο που επιτελούν.

«Εύχομαι υγεία και χαρά σε όλους. Σε κάθε ελληνική οικογένεια στη χώρα μας και παντού στον κόσμο. Πάνω απ’ όλα, ευχές για καλύτερο μέλλον στο Έθνος και στην Πατρίδα. Το 2020 αφήνουμε πίσω το διχασμό. Και κοιτάμε μπροστά με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση. Το 2020 βαδίζουμε με σιγουριά μπροστά, με πιο ανοιχτή σκέψη και ακόμη τολμηρότερο έργο», επισημαίνει ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι «οι γεωπολιτικές προκλήσεις δεν μας φοβίζουν, καθώς έχουμε το δίκιο με το μέρος μας, ισχυρούς συμμάχους και την αποτρεπτική ικανότητα να αποκρούσουμε οποιαδήποτε αμφισβήτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων».

Η τουρκική προκλητικότητα πρέπει να αντιμετωπιστεί με ενότητα, αποφασιστικότητα και εθνική στρατηγική, υπογράμμισε ο πρόεδρος τουΣΥΡΙΖΑ.«Παρά τις προκλήσεις και τις δυσκολίες, ας αντικρίσουμε τη νέα χρονιά με αισιοδοξία. Εύχομαι να έχετε δύναμη και υγεία. Να χαίρεστε τους ανθρώπους σας και τις οικογένειές σας. Καλή χρονιά», αναφέρει στο μήνυμά του ο Αλέξης Τσίπρας.

«Τη δεκαετία που ξεκινά οι Έλληνες ενωμένοι μπορούμε να κάνουμε τη χώρα και τη ζωή μας καλύτερη», αναφέρει η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

«Είναι ψεύτικο και επικίνδυνο το δίλημμα, υποχώρηση σε κυριαρχικά δικαιώματα ή πολεμική σύγκρουση», τονίζει ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Το 2019 άφησε μια ανοιχτή πληγή. Μια πληγή του μακεδονικού. Η ΝΔ δεν επούλωσε αυτή την πληγή. Ευχόμαστε, το 2020 να μην αφήσει η ΝΔ μια άλλη πληγή, αυτή των ελληνοτουρκικών. Για το 2020, χρειάζεται ομοψυχία», τόνισε οΚυριάκος Βελόπουλος.

ΟΓ. Βαρουφάκηςαπό την πλευρά του τόνισε ότι «η προκοπή, η δικαιοσύνη και η ειρήνη δεν θα έρθουν μόνες τους».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις