ΝΔ Αυγενάκης: Τη δυσαρέσκειά τους στο πρόσωπο του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού εκφράζουν εκατοντάδες μέλη και στελέχη της οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας στο Ηράκλειο Κρήτης, απειλώντας μάλιστα με αποχώρηση από το κυβερνών κόμμα. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα candiadoc.gr, περισσότερα από 400 μέλη και στελέχη της «γαλάζιας» οργάνωσης του Ηρακλείου έχουν υπογράψει κείμενο με το οποίο γνωστοποιούν στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη την πρόθεσή τους ν' αποχωρήσουν από το κόμμα ως ένδειξη διαμαρτυρίας για μια σειρά χειρισμών της κυβέρνησης αλλά και του υφυπουργού Αθλητισμού.

Στο ίδιο δημοσίευματονίζεται μεταξύ άλλων ότι «το κείμενο ήδη συνοδεύεται από περισσότερες των 400 υπογραφών, ενώ οι έχοντες την πρωτοβουλία επιχειρούν να διασφαλίσουν συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ώστε να του παραδοθεί το κείμενο και οι υπογραφές. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο κείμενο επισημαίνονται συγκεκριμένα περιστατικά παραγκωνισμού στελεχών, υπέρ “επισκεπτών” στο κόμμα, όπως χαρακτηριστικά λένε οι πρωτεργάτες της κίνησης, αλλά και οι πολιτικές που βρίσκουν αντίθετη την κομματική βάση. Αιχμές υπάρχουν, κυρίως, για τον βουλευτή και υφυπουργό, Λευτέρη Αυγενάκη».Οι επικεφαλής της κίνησης θα επιδιώξουν να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό κατά την επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει στην Κρήτη προκειμένου να συνομιλήσουν μαζί του και να του εκφράσουν τον προβληματισμό τους.Να σημειωθεί ότι ο κ. Αυγενάκης, ουσιαστικά έχει μετατραπεί σε υφυπουργό … άνευ αρμοδιοτήτων και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις της αποψίλωσης του χαρτοφυλακίου του θα ακολουθήσει η αποπομπή του από την κυβέρνηση. Είτε στον επόμενο ανασχηματισμό, που θεωρείται το επικρατέστερο σενάριο, είτε με αυτοτελή απόφαση του πρωθυπουργού.Στο ότι ο Λευτέρης Αυγενάκης θα βρεθεί εκτός κυβέρνησης στον επόμενο ανασχηματισμό συνηγορεί τοότι ο πρωθυπουργός δεν πήρε την απόφαση στην κορύφωση του θορύβου που προκλήθηκε με την περίφημη τροπολογία για τις ποινέςτης ΕΠΟ σε περιπτώσεις πολυιδιοκτησίας.

Το πρώτο όμως δείγμα «αδειάσματος»του υφυπουργού ήταν πως οΛευτέρης Αυγενάκης δεν εισηγήθηκε καν την τροπολογία για το μη υποβιβασμό ΠΑΟΚ και Ξάνθης (το έκανε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη). Η εικόνα ολοκληρώθηκε καθώς τις επαφές με την ηγεσία της UEFA τις έκανε ο υπουργός Επικρατείας,Γιώργος Γεραπετρίτης.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις