Προστατευόμενοι μάρτυρες Novartis: Σε έγγραφό του προς το Τμήμα Προστασίας Μαρτύρων μετά την αναφορά που κατέθεσαν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ στην Προανακριτική Επιτροπή την Τετάρτη στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Β. Πλιώτα, ο επόπτης της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, Παναγιώτης Μπρακουμάτσος, ο οποίος είναι ο καθ’ ύλην αρμόδιος εισαγγελικός λειτουργός για τους προστατευόμενους μάρτυρες του σκανδάλου Novartis απάντησε αρνητικά στις μεθοδεύσεις αποκάλυψης της ταυτότητας των μαρτύρων.

Οπως είπε ο βουλευτής Κώστας Καραγκούνης στο δελτίο του Real FM μετάαπό απόφαση η οποία εγκρίθηκε από την πλειοψηφίαΝέας ΔημοκρατίαςκαιΚινήματος Αλλαγήςη επιτροπή θα ζητήσει από τονεισαγγελέα του Αρείου Πάγουνα επανεκτιμήσει με βάση τα νέα δεδομένα και την άρνηση των δύο προστατευομένων να εμφανιστούν ενώπιον της Βουλής αν εξακολουθούν να συντρέχουν οι λόγοι διατήρησης του καθεστώτος προστασίας. Οκαθ’ ύλην αρμόδιος εισαγγελικός λειτουργός για τους προστατευόμενους μάρτυρες του σκανδάλου Novartis, τονίζει προς το εν λόγω Τμήμα της ΕΛ.ΑΣ πωςοι ενέργειες του θα πρέπει να συντελούνται με γνώμονα την Υ.Α. 429/2018.

Κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής ο βουλευτής της Νέας ΔημοκρατίαςΘάνος Πλεύρηςεξαπέλυσε σφοδρά πυρά κατά της κ.Τουλουπάκη: "Η απόφαση που στήριξαν όλα τα κόμματα της Επιτροπής πλην τουΣΥΡΙΖΑήταν να εξετασθούν οι προστατευόμενοι μάρτυρες ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που εξετάσθηκαν από αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.Δεν έχουμε τον απαιτούμενο από τον νόμο σεβασμό να μας αποστέλλονται τα έγγραφα που ζητάμε. Οι μάρτυρες αρνήθηκαν να προσέλθουν. Με υπαιτιότητα της Εισαγγελίας Διαφθοράς έχουν διαρρεύσει ονόματα" είπε.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις