Κορονοϊός Ελλάδα: «Θέλω να επισημάνω τη σημασία της προσωπικής ευθύνης όλων μας και στο επίπεδο της προσωπικής υγιεινής και στο επίπεδο της συμπεριφοράς, στην περίπτωση που κάποιος παρουσιάζει συμπτώματα πρέπει να ακολουθούνται πιστά οι εντολές που έχει δώσει το υπουργείο Υγείας» είπε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας πως «ο πιο μεγάλος αντίπαλος σε αυτές τις περιπτώσεις είναι ο πανικός».

«Ταυτόχρονα όμως, -είπε- είμαστε υποχρεωμένοι να πάρουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αποτρέψουμε, όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά, την περαιτέρω διάδοση του ιού. Μόλις πληροφορήθηκα ότι ο υπουργός Υγείας έκανε δεκτή τη σχετική εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής για αναστολή όλων των εκδηλώσεων του καρναβαλιού στη χώρα και θα προχωρήσουμε άμεσα στην υπογραφή της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης.

Ως κυβέρνηση, βέβαια, αναπτύσσουμε και δράσεις για τις παράπλευρες συνέπειες ενός διεθνούς φαινομένου. Λαμβάνονται, ήδη, μέτρα από το υπουργείο Τουρισμού. Έχω ζητήσει από τον υπουργό Οικονομικών μία πρώτη αξιολόγηση για τις πιθανές οικονομικές επιπτώσεις στην περίπτωση που το πρόβλημα κλιμακωθεί στην Ευρώπη.

Όσο για την αγορά, θέλω να τονίσω ότι δεν τίθεται κανένα ζήτημα τροφοδοσίας σε κανένα αγαθό. Ας μην δημιουργείται, λοιπόν, αγωνία και τεχνητή ζήτηση από τους καταναλωτές. Περιπτώσεις αισχροκέρδειας θα αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Αυξάνονται τα κρούσματα

Όπως έγινε νωρίτερα γνωστό τα θετικά κρούσματα στον κορονοϊό στη χώρα μας αυξήθηκαν. Σύμφωνα με ανακοινώσεις του εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας, καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, εντοπίστηκαν δύο νέα κρούσματα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε τρία.

Το τρίτο κρούσμα εντοπίστηκε στην Αθήνα και πρόκειται για μία γυναίκα 40 ετών, η οποία είχε ταξιδέψει προσφάτως σε πληττόμενη περιοχή της Ιταλίας. Η γυναίκα νοσηλεύεται στο Αττικό νοσοκομείο και είναι επίσης σε καλή κατάσταση.

Τρία τα θετικά κρούσματα κορονοϊού στη χώρα


Ακυρώνονται όλες οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στη χώρα

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, στην έκτακτη συνέντευξη τύπου, ανακοίνωσε ότι για προληπτικούς λόγους ακυρώνονται όλα τα καρναβάλια, λόγω του κορονοϊού.


Μέτρα και στη Βουλή

Προληπτικά μέτρα ενάντια στον κορονοϊό λαμβάνονται και στο Κοινοβούλιο. Όπως έγινε γνωστό, καλούνται όσοι βουλευτές νιώσουν συμπτώματα, που μοιάζουν με εκείνα του κορονοϊού, να μην πηγαίνουν στο ιατρείο της Βουλής. Για το σκοπό αυτό, θα στηθεί ένα ειδικό ιατρείο, στον εξωτερικό χώρο του Κοινοβουλίου και οι βουλευτές πρέπει να απευθύνονται εκεί.Στα μέτρα που λαμβάνονται ήδη περιλαμβάνεται η απομάκρυνση των στέρεων σαπουνιών από όλες τις τουαλέτες της Βουλής και η αντικατάστασή τους μόνο με υγρά κρεμοσάπουνα, ώστε να αποτραπεί η εξάπλωση του ιού με αυτό τον τρόπο.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις