Κορονοϊός ευρωομόλογο: «Η Ελλάδα οφείλει να στηρίξει το αίτημα για ευρωομόλογο. Θα το πράξει;», τονίζει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ενόψει του σημερινού Eurogroup, όπου θα τεθεί στο τραπέζι το αίτημα έκδοσης ενός τέτοιου ομολόγου, του λεγόμενο Covid bond.

Σε δήλωση του ο τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι «η έκδοση ευρωομολόγου είναι μια πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ» και θυμίζει ότι η ευρωομάδα της Αριστεράς, μέσω του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δ. Παπαδημούλη, ήδη έχει καταθέσει σχετική ερώτηση στην Κομισιόν.

Σημειώνει ότι «το αίτημα αυτό στηρίζεται από την Ιταλία και την Γαλλία και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή το εξετάζει ήδη ως πρόταση» και ρωτά «ποια είναι η θέση της ελληνικής κυβέρνησης; Θα λάβει θέση ή, για άλλη μια φορά, θα παραμείνει θεατής της συνεδρίασης;». Καλεί τον κ. Σταϊκούρα «να θέσει σήμερα αυτό το ζήτημα μετ' επιτάσεως» και προσθέτει ότι «σε αυτό το αίτημα θα έχει την στήριξή μας». Καλεί, επίσης, τον υπουργό Οικονομικών «να στηρίξει κάθε θέση για πιο επεκτατικά μέτρα, όπως το αίτημα των υπολοίπων χωρών του νότου ο ESM να παράσχει δανεισμό χωρίς όρους και μνημόνια, παρότι αυτό το εργαλείο φοβάμαι ότι θα αποδειχθεί ανεπαρκές».

«Η Ευρώπη πρέπει να λάβει άμεσα πιο επιθετικά μέτρα. Οι εργαζόμενοι και εργαζόμενες, οι επιχειρήσεις, χρειάζονται «ζεστό χρήμα», ώστε να μην υπάρξει μια νέα κρίση χρέους όταν εξέλθουμε της υγειονομικής κρίσης», σημειώνει και καταλήγει: «η Ελλάδα οφείλει να δώσει μάχη προς αυτή τη κατεύθυνση. Ελπίζω να μην θεωρηθεί και αυτή η θέση μαξιμαλιστική και λαϊκίστικη».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις