Αγία Παρασκευή – Πλατεία: «Η αντίδραση της κυβέρνησης απέναντι στις αυθόρμητες εκδηλώσεις και συγκεντρώσεις δυναμιτίζει το κλίμα. Σαφώς όλοι πρέπει να τηρούμε τα μέτρα προστασίας απέναντι στον κορονοϊό, αλλά δεν μπορούν αυτές να αντιμετωπίζονται με επιθέσεις από τα ΜΑΤ, δακρυγόνα και αποφάσεις για απαγορεύσεις κυκλοφορίας. Αυτά παραπέμπουν σε άλλα καθεστώτα. Χρειάζεται νηφαλιότητα, σοβαρή συζήτηση και δημόσιες παρεμβάσεις από τις αρμόδιες αρχές».

Αυτό τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέντευξή του στο Mega, κληθείς να σχολιάσει όσα συνέβησαν στην Αγία Παρασκευή. Ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι η κυβέρνηση «βιάστηκε να αποδείξει ότι επιστρέφουμε στην καθημερινότητα και να χτίσει την εικόνα μιας επίπλαστης κανονικότητας, αλλά δεν συνυπολόγισε ότι λαμβάνει ένα αχρείαστο και επικίνδυνο ρίσκο με το άνοιγμα των σχολείων». Πρόσθεσε ότι πήρε την απόφαση αυτή λίγες ημέρες πριν τη λήξη της σχολικής περιόδου, «επιτρέποντας τον συνωστισμό στις τάξεις, αλλά δεν συνυπολόγισε ότι έχει να κάνει με νεανικό πληθυσμό, που για μεγάλο διάστημα βρέθηκε σε περιορισμό».

Παράλληλα, άσκησε κριτική και στη «λογική κανονικότητας» που, όπως είπε, «προσπαθεί να καλλιεργήσει και στο μέτωπο της οικονομίας η κυβέρνηση Μητσοτάκη». Έκανε λόγο για «λογική ανοσίας της αγέλης που θα επιτρέψει τελικά μόνο στους λίγους και ισχυρούς να επιβιώσουν».

Οι εκτιμήσεις της Κομισιόν

Σχολιάζοντας τις εκτιμήσεις της Κομισιόν για την ύφεση ύψους 9,7%, μίλησε για «πολύ μαύρη εικόνα για την ευρωπαϊκή και ιδίως για την ελληνική οικονομία, η οποία εκτιμάται ότι θα είναι πρωταθλήτρια στην ύφεση και την ανεργία». Συμπλήρωσε ότι η ίδια η Κομισιόν προβλέπει ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα οδηγηθούν σε αφανισμό.

Αφού επέκρινε την κυβέρνηση ότι «πορεύεται χωρίς συνολικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πρωτοφανούς κρίσης που βιώνουμε», την κάλεσε να απαντήσει με ποια μέτρα θα την αντιμετωπίσει. «Με τα ίδια εργαλεία που σχεδίαζε όταν στην αρχή της πανδημίας μιλούσε για ύφεση 0%; Να δούμε αν το υπουργείο Οικονομικών θα διαψεύσει τον κ. Μητσοτάκη που προ ημερών μίλησε για ύφεση 10%, όπως διέψευσε και την Κομισιόν», σχολίασε.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις