Σουτζουκάκια: Από τη Θεσσαλονίκη στο νησί των ανέμων η μυστική συνταγή μισού αιώνα
Η θρυλική «Διαγώνιος», που λειτουργεί από το Μάιο του 1977, φέρνει τη φημισμένη του γεύση στο νησί των Ανέμων, διατηρώντας αναλλοίωτο το μενού και την ποιότητα.

Η ιστορική «Διαγώνιος», ένα από τα πιο δημοφιλή γαστρονομικά σημεία της Θεσσαλονίκης, γνωστό για τα σουτζουκάκια και την χειροποίητη ρώσικη σαλάτα, επεκτείνεται φέτος το καλοκαίρι στη Μύκονο.
Το εμβληματικό ψητοπωλείο, που λειτουργεί από το Μάιο του 1977, φέρνει τη φημισμένη του γεύση στο νησί των Ανέμων, διατηρώντας αναλλοίωτο το μενού και την ποιότητα.

Η «Διαγώνιος» στη Μύκονο: Ίδιο μενού, ίδια ποιότητα
Από τις αρχές Ιουνίου, ο αέρας στη Μύκονο έχει αρχίσει να μυρίζει ψημένο κρέας, καθώς η «Διαγώνιος» άνοιξε τις πόρτες της στην περιοχή της «Φάμπρικας», στο κέντρο του νησιού.
Όπως τονίζει ο ένας εκ των ιδιοκτητών, Σταύρος Σωτηρούδης, δεν πρόκειται να αλλάξει ούτε «ένα τσικ» στο μενού, το οποίο θα είναι ολόιδιο με αυτό του ψητοπωλείου στη Θεσσαλονίκη.
«Θα πρωταγωνιστούν τα σουτζουκάκια και ο γύρος, ενώ θα περιλαμβάνονται και άλλα κρέατα, όπως επίσης και όλες οι γνώριμες συνταγές, από τις χειροποίητες πατάτες μέχρι τη φημισμένη ρώσικη σαλάτα», δήλωσε ο κ. Σωτηρούδης στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Για τη διασφάλιση της ποιότητας, τα κρέατα θα μεταφέρονται καθημερινά από τη Θεσσαλονίκη στη Μύκονο, ώστε οι πελάτες να απολαμβάνουν «τη Σαλονικιώτικη μερίδα, με τα όλα της, με αέρα Μυκόνου».
Από τη Θεσσαλονίκη στο κοσμοπολίτικο νησί
Οι ιδιοκτήτες έχουν φροντίσει να ενσωματώσουν στο κυκλαδίτικο παράρτημα ακόμη και στοιχεία από τη διακόσμηση της ιστορικής «Διαγωνίου», ώστε ο χώρος να θυμίζει το πρώτο μαγαζί και να προσφέρει μια αυθεντική εμπειρία.
Ο κ. Σωτηρούδης αποκάλυψε ότι οι προτάσεις για επέκταση εκτός Θεσσαλονίκης ήταν πολλές, αλλά τώρα ήρθε η κατάλληλη στιγμή για το «ταξίδι» του δημοφιλούς σουτζουκακιού. «Είναι η πρώτη φορά που βγαίνουμε από τη Θεσσαλονίκη και θεωρούμε πως είναι η κατάλληλη στιγμή για να ταξιδέψουμε το προϊόν μας. Είναι ένα βαρύ φορτίο καθώς έχουμε πάρει μια επιχείρηση με κληρονομιά, που έχει κερδίσει την αγάπη του κόσμου από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό και ελπίζουμε να την αγκαλιάσουν και οι επισκέπτες της Μυκόνου. Αν κρίνω από τη μέχρι στιγμής προσέλευση του κόσμου μάλλον το Θεσσαλονικιώτικο μυστικό αρέσει», προσθέτει.
Ήδη, τα σουτζουκάκια της «Διαγωνίου» φιγουράρουν στις αναρτήσεις όσων τα έχουν δοκιμάσει στα social media, και με την "απόβαση" διασήμων στο νησί, δεν αποκλείεται να δούμε σύντομα το θρυλικό πιάτο να συγκεντρώνει εκατομμύρια likes και στις δικές τους αναρτήσεις.