Στην Κέρκυρα η θρυλική θαλαμηγός του Αριστοτέλη Ωνάση «Christina O» μετά το χλιδάτο πάρτι στη Μύκονο
Πού ανήκει σήμερα το ιστορικό σκάφος του Ωνάση που έχει φιλοξενήσει στα σαλόνια του από την Μέριλιν Μονρόε μέχρι τον Φρανκ Σινάτρα.

Στην Κέρκυρα βρίσκεται η ιστορική θαλαμηγός του Αριστοτέλη Ωνάση, μετά το πάρτι αξίας 1 εκατομμυρίου ευρώ που διοργάνωσε σε αυτήν Σλοβένος κροίσος στη Μύκονο.
Το θρυλικό σκάφος ανήκει σήμερα στον Ιρλανδό δικηγόρο και επιχειρηματία, Ίβορ Φιτζπάτρικ, που την νοικιάζει για κρουαζιέρες.
Σύμφωνα με το kerkyrasimera.gr, η θαλαμηγός έχει αγκυροβολήσει στο νησί των Φαιάκων μαζί με το διάσημο «Maltese Falcon», το έκτο μεγαλύτερο ιστιοφόρο παγκοσμίως.

Η «Christina O» όπως είναι σήμερα το όνομά της -επί Ωνάση ονομαζόταν «Χριστίνα»- έχει μήκος 99 μέτρα και ναυπηγήθηκε το 1943 ως πολεμικό σκάφος, συμμετέχοντας τόσο στις ναυμαχίες του Ατλαντικού, όσο και την Απόβαση στην Νορμανδία. Μετασκευάστηκε σε θαλαμηγό από τον Ωνάση ο οποίος πλήρωσε το «αστρονομικό» για εκείνη την εποχή ποσό των 3,5 εκατ. δολαρίων και σήμερα διατίθεται προς ναύλωση.
Στη διαδρομή πολλών δεκαετιών, η θαλαμηγός έχει φιλοξενήσει σημαντικές προσωπικότητες του 20ού αιώνα, όπως τον Ουίνστον Τσόρτσιλ, τον βασιλιά Φαρούκ της Αιγύπτου, την Μέριλιν Μονρόε, την Ελίζαμπεθ Τέιλορ, τον Ρίτσαρντ Μπάρτον, τον Τζον Φ. Κένεντι, τον Φρανκ Σινάτρα, τον πρίγκιπα Ρενιέ και την Γκρέις Κέλι.
Το σκάφος διατηρεί πολυτελείς χώρους όπως το μπαρ «Άρης» και το σαλόνι «Μαρία Κάλλας» στο οποίο βρίσκεται κορνιζαρισμένος ο πρώτος χρυσός δίσκος της μεγάλης καλλιτέχνιδας, που αποκτήθηκε σε δημοπρασία. Στον ίδιο χώρο βρίσκονται επίσης τα δαχτυλίδια της Μαρίας Κάλλας από τον γάμο της με τον Τζιοβάνι Μπατίστα Μενεγκίνι, το πιάνο της, καθώς και το αναμνηστικό δώρο που της είχε δώσει ο 35ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζον Κένεντι, έπειτα από παράσταση που έδωσε στη Νέα Υόρκη.

Όσον αφορά το «Maltese Falcon» (σ.σ. «Γεράκι της Μάλτας») είναι το 6ο μεγαλύτερο ιστιοφόρο στον κόσμο και έχει μήκος 88 μέτρα. Το γιοτ πωλήθηκε το 2023 από την Έλενα Αμβροσιάδου σε ιταλική εταιρεία, αντί του ποσού των 50 εκατ. δολαρίων.

Το υπερπολυτελές πάρτι στη Μύκονο
Μεγάλη συζήτηση προκάλεσε το πανάκριβο πάρτι που διοργάνωσε Σλοβένος κροίσος, κόστους 1 εκατομμυρίου ευρώ, επάνω στην ιστορική θαλαμηγό του Αριστοτέλη Ωνάση.
Σύμφωνα με το mykonoslive.tv, η θαλαμηγός ουσιαστικά μετατράπηκε σε κλαμπ με άφθονο ποτό και πολύ μουσική, ενώ την διασκέδαση ανέλαβαν διάσημοι dj από το εξωτερικό όπως ο Artbat με την αμοιβή τους, σύμφωνα με πληροφορίες, να αγγίζει τις 200.000 ευρώ.
Εκεί βρέθηκε κα ο G-Soul, κατά κόσμον Πάνος Γκεσούλης, ο οποίος θεωρείται από τους καλύτερους dj στο «νησί των ανέμων».
Μάλιστα οι καλεσμένοι μεταφέρονταν με σκάφος στη θαλαμηγό προκειμένου να συμμετέχουν στο πάρτι.

