Τι να διαλέξετε στη διατροφή σας: Μοσχάρι ή χοιρινό;
Διατροφική σύγκριση δύο αγαπημένων επιλογών κρέατος

Όταν σχεδιάζουμε ένα ισορροπημένο διατροφικό πλάνο, το δίλημμα ανάμεσα στο μοσχαρίσιο και το χοιρινό κρέας είναι συχνό. Ποιο από τα δύο προσφέρει καλύτερη διατροφική αξία; Συγκρίναμε τα βασικά τους χαρακτηριστικά για να σας βοηθήσουμε να αποφασίσετε.
Χοιρινό (μαγειρεμένο, άπαχο)
Σίδηρος: Περίπου 0,9 mg
Πρωτεΐνη: Περίπου 27 g
Ολικά Λιπαρά: Περίπου 6 g
Κορεσμένα λιπαρά: Περίπου 2 g
Μονοακόρεστα λιπαρά: Περίπου 2,6 g
Πολυακόρεστα λιπαρά: Περίπου 0,6 g
Μοσχάρι (μαγειρεμένο, άπαχο)
Σίδηρος: Περίπου 2,1 mg
Πρωτεΐνη: Περίπου 26 g
Ολικά Λιπαρά: Περίπου 6 g (Κορεσμένα λιπαρά: Περίπου 2,5 g, Μονοακόρεστα λιπαρά: Περίπου 2,7 g, Πολυακόρεστα λιπαρά: Περίπου 0,3 g)
Διαβάστε εδώ τη συνέχεια του συγκριτικού τεστ χοιρινού και μοσχαρίσιου κρέατος.