Τέλος οι ψησταριές στα πανηγύρια: Φαγητό μόνο με catering - Αντιδράσεις στις τοπικές κοινωνίες
Τέλος εποχής για τα παραδοσιακά πανηγύρια καθώς πέφτει «μπλόκο» στις ψησταριές – Αντιδρούν οι τοπικές κοινωνίες.

Οι παραδοσιακές ψησταριές στα πανηγύρια που όλοι έχουμε δει και απολαύσει τα εδέσματά τους, πλέον αναμένεται να αποτελέσουν παρελθόν καθώς από εδώ και στο έξης θα επιτρέπεται μόνο το catering για το φαγητό.
Αυτό σημαίνει ότι έρχονται δραματικές αλλαγές στα παραδοσιακά πανηγύρια, στα οποία ο επισκέπτης συναντά ψησταριές με κρεατικά, σουβλάκια και άλλα φαγητά. Το σκηνικό που υπήρχε μέχρι τώρα θα παύσει να ισχύει με σχετικό νόμο, ο οποίος ψηφίστηκε πέρυσι αλλά θα τεθεί σε εφαρμογή από φέτος, καθώς οι σύλλογοι και οι διοργανωτές θα είναι υποχρεωμένοι να απευθύνονται σε εταιρείες catering.
Όσοι σύλλογοι, ιδιώτες, ή επιχειρήσεις διοργανώνουν εκδηλώσεις με διάθεση ψητών, είναι πλέον υποχρεωμένοι να αναθέσουν αυτό το κομμάτι σε εταιρείες catering, όπως αναφέρεται και στο σχετικό ΦΕΚ.
Το σκεπτικό της εν λόγω απόφασης αφορά στη συμμόρφωση και την τήρηση των υγειονομικών κανόνων που ισχύουν γενικότερα για την εστίαση, καθώς και σε άλλα θέματα, όπως αυτά της φορολόγησης και της Πολιτικής Προστασίας για την αποφυγή πυρκαγιών.

Αντιδράσεις και προβληματισμός
Ωστόσο, η συγκεκριμένη απόφαση έχει ήδη προκαλέσει έντονο προβληματισμό και αντιδράσεις στις τοπικές κοινωνίες και τους πολιτιστικούς συλλόγους, αφού πολλά πανηγύρια στηρίζονται στην εθελοντική συμμετοχή των κατοίκων.
Η επιπλέον επιβάρυνση του κόστους, λόγω της υποχρεωτικής συνεργασίας με επαγγελματίες του κλάδου, ενδέχεται να οδηγήσει ακόμη και στην ακύρωση αρκετών εκδηλώσεων, κυρίως σε μικρές κοινότητες που δεν διαθέτουν τους αντίστοιχους οικονομικούς πόρους.