Στη γεύση και τη γαστρονομία, οι πειραματισμοί και οι περίεργοι συνδυασμοί δεν μπορούν να λείπουν και όλοι οι εμπνευσμένοι σεφ ανά τον κόσμο καταφέρνουν να συνδυάσουν γεύσεις που εμείς δεν θα τολμούσαμε ποτέ, όπως π.χ. καλαμάρι με σάλτσα σοκολάτας. Πρόσφατα, μάλιστα, σας παρουσιάσαμε και τη νέα μόδα στο εξωτερικό, τα cruffin, τα οποία αποτελούν μια περίεργη μίξη μάφιν με ζύμη κρουασάν. Αν σας αρέσουν οι περίεργοι συνδυασμοί, δείτε κι άλλα τέτοιου είδους υβρίδια γεύσεων, άλλα επιτυχημένα, άλλα όχι και τόσο, που ικανοποιούν όλα τα γούστα, ακόμη και τα πιο περίεργα.
Κοτόπουλο με βάφλες
Είχατε φανταστεί ποτέ ότι θα βάζατε στις βάφλες σας κάτι άλλο εκτός από πραλίνα και παγωτό; Κάποιοι φαίνεται πως ναι αφού έφτιαξαν ένα πιάτο που συνδυάζει γλυκό και αλμυρό καλύπτοντας όλη τη γευστική παλέτα. Οι βάφλες με κοτόπουλο προέρχονται από την Πενσιλβάνια και τις αρχές του 1600, όπου συνδύαζαν τα 2 αυτά υλικά με σάλτσα κρέατος. Το 1938, το πιάτο αυτό ξαναγεννήθηκε στο Χάρλεμ της Νέας Υόρκης με το κοτόπουλο να είναι τηγανητό αυτή τη φορά.
Μπέργκερ με σπαγγέτι
Φέρτε στο μυαλό σας ένα μπέργκερ με τα ψωμάκια, το μπιφτέκι στη μέση, το τυρί, τη σάλτσα, το μαρούλι κ.ο.κ. Τώρα βγάλτε τα ψωμάκια, στη θέση τους βάλτε νουντλς ramen κι έχετε έτοιμο το λεγόμενο ramen burger. Το ενδιαφέρον αυτό φαγητό που αναστατώνει κάθε έφηβο εκεί έξω, προέρχεται από τη Νέα Υόρκη και τον Keizo Shimamoto, με διάφορες παραλλαγές να «ξεπετάγονται» συνεχώς σε όλη τη χώρα.
Μπουρίτο teriyaki
Δεν μπορείτε να αποφασίσετε αν θέλετε να φάτε μεξικάνικο ή κινέζικο; Τα teriyaki μπουρίτος θα σας βγάλουν από τη δύσκολη θέση, αφού συνδυάζουν ασιατική χροιά με το κοτόπουλο μαριναρισμένο σε σάλτσα teriyaki και τραγανά νουντλς, με μεξικάνικο ρύζι και σάλτσα ανανά, όλα σε ένα μπουρίτο φτιάχνοντας το απόλυτο mash-up γεύσης.
Κρουασάν και ντόνατ
Μιας και μιλάμε για νεοϋορκέζικες εμπνεύσεις, ας δούμε άλλη μια, πιο γλυκιά αυτή τη φορά: το cronut. Διασταύρωση μεταξύ κρουασάν και ντόνατ, το cronut πήρε στο σεφ Dominique Ansel 2 μήνες και περίπου 10 συνταγές για την τελειοποίησή του και υπόσχεται να αλλάξει τον τρόπο που βλέπουμε όλοι τα κρουασάν και τα ντόνατ.
Πίτσα-τάκο
Ψημένη, τραγανιστή ζύμη πίτσας, τυλιγμένη σαν πίτα με γέμιση φρέσκου κρέατος, μαρουλιού κ.ά. Να μια καλή ιδέα που αξιοποιείται από το 1965 από τα Charlie’s PizzaTaco των Ηνωμένων Πολιτειών.
Πίτσα-μπέργκερ
Δεν είμαστε σίγουροι αν αυτός ο συνδυασμός είναι μεγαλοφυής, όπως και να ’χει, πάντως, συνδυάζει πίτσα και μπέργκερ, τα δυο αγαπημένα φαγητά όλων. Η πίτσα ψήνεται γύρω από ένα τεράστιο μπιφτέκι, σε στυλ καλτσόνε και όλα τα λιπαρά του κόσμου κάνουν ένα ωραιότατο πάρτι στο πιάτο.
Σπαγγέτι-τάκο
Παρ’ όλο που οι περισσότεροι πιστεύουν ότι αυτό το πιάτο δημιουργήθηκε για πρώτη φορά στην παιδική σειρά iCarly του Nickelodeon, στην πραγματικότητα έχει τις ρίζες του πολλές γενιές πριν. Γνωστό και με την ονομασία “Tacos De Fideo”, το μεξικάνικο αυτό πιάτο συνδυάζει σπαγγέτι νουντλς με ζεστή τορτίγια καλαμποκιού και φρέσκια σάλτσα κρέμας.
Πηγή: www.clickatlife.gr