Συνταγή: Παπαρδέλες με προσούτο

Συνταγή: Παπαρδέλες με προσούτο

Μια απολαυστική μακαρονάδα, ιδανική για μεσημεριανό!

Υλικά

250 γραμμάρια παπαρδέλες
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
100 γραμμάρια προσούτο, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
ξύσμα από ένα λεμόνι
χυμό μισού λεμονιού
τριμμένο τυρί παρμεζάνα
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
βασιλικό (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Βράζετε τις παπαρδέλες σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό για 8 λεπτά.

Λιώνετε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε το ξύσμα λεμονιού μαζί με το προσούτο και ζεσταίνετε για 2-3 λεπτά.

Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, τον χυμό λεμονιού και ανακατεύετε, αφήνοντας την να βράσει για ένα λεπτό ή δύο. Πασπαλίζετε με το πιπέρι. Προσθέτετε τις παπαρδέλες ανακατεύοντας.

Έπειτα, όταν αρχίζει να στεγνώνει η σάλτσα, προσθέστε λίγο από το νερό των ζυμαρικών.

Προσθέστε βασιλικό αν θέλετε και λίγο μαύρο πιπέρι και ανακατέψτε τα μια τελευταία φορά.

Τέλος σερβίρετε και πασπαλίστε με την παρμεζάνα.