Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η προγραμματισμένη συνάντηση της προέδρου των Αδελφών της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι και του γραμματέα της Λέγκα του Βορρά και συμμάχου της, Ματέο Σαλβίνι.

Στην κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν τα δύο κόμματα, τονίζεται ότι:

«Οι δύο ηγέτες εξέφρασαν ικανοποίηση για την εμπιστοσύνη που οι Ιταλοί έδειξαν στην συμμαχία τους και αναφέρθηκαν εκ νέου στο μεγάλο αίσθημα ευθύνης που δημιουργεί το αποτέλεσμα αυτό. Η Μελόνι και ο Σαλβίνι συζήτησαν τις κύριες προτεραιότητες και ανάγκες που θα τεθούν στην ημερήσια διάταξη της κυβέρνησης και του κοινοβουλίου, και υπό το φως της πολυσύνθετης κατάστασης που διέρχεται η χώρα».

«Εγγυητής της Μελόνι στην Ευρώπη ο Ντράγκι»

Η εφημερίδα La Repubblica της Ιταλίας γράφει σε σημερινό (28.9.2022) άρθρο της ότι ο απερχόμενος πρωθυπουργός της χώρας, ο τεχνοκράτης Μάριο Ντράγκι, φέρεται να είναι διατεθειμένος να λειτουργήσει ως «εγγυητής» της Τζόρτζια Μελόνι στην Ευρώπη, κάτι που διαψεύδει ο ίδιος.

«Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν διπλωματικές πηγές από το Βερολίνο, το Παρίσι και τις Βρυξέλλες, ο Ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός ήρθε σε επαφή με τους Εμανουέλ Μακρόν, Όλαφ Σόλτς και την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, λειτουργώντας ως εγγυητής της Τζόρτζια Μελόνι και δίνοντας διαβεβαιώσεις σε ό,τι αφορά τα τρία κύρια σημεία της δράσης της μελλοντικής ιταλικής κυβέρνησης», γράφει η La Repubblica.

Η La Repubblica επισημαίνει ότι αυτά τα τρία κύρια σημεία είναι η στήριξη της Ουκρανίας, το ότι το ιταλικό δημόσιο χρέος θα παραμείνει υπό έλεγχο και το ότι η Ιταλία θα παραμείνει πιστός εταίρος του ΝΑΤΟ.

Η προεδρία της ιταλικής κυβέρνησης, όμως, διέψευσε το περιεχόμενο του άρθρου, υπογραμμίζοντας ότι ο Μάριο Ντράγκι «δεν συμφώνησε και δεν δεσμεύθηκε να εγγυηθεί οτιδήποτε».

«Ο Ιταλός πρωθυπουργός δεν συμφώνησε και δεν δεσμεύθηκε να εγγυηθεί οτιδήποτε. Ο πρωθυπουργός έχει επαφές ανά τακτά διαστήματα με τους διεθνείς συνομιλητές με αντικείμενο τα κύρια θέματα κοινού ενδιαφέροντος και δεσμεύεται να εγγυηθεί μια ήρεμη μεταβίβαση της κυβερνητικής εξουσίας στο πλαίσιο των ορθών θεσμικών σχέσεων», αναφέρει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις