Αεροσυνοδός αποκαλύπτει τον Νο1 κανόνα για τα φαγητά σε μία πτήση: Κάθε επιβάτης πρέπει να τον ξέρει
Οδηγίες προς... ναυτιλλομένους: Από την ιδανική επιλογή φαγητού σε μία πτήση μέχρι το «φούσκωμα του αεροπλάνου.»

Βρισκόμαστε στις καλοκαιρινές διακοπές και πολλοί είναι αυτοί που θα προτιμήσουν κάποιο αεροπλάνο για να πάνε στο μέρος που έχουν επιλέξει να παραθερίσουν. Πριν όμως κάνετε το check-in σας και επιβιβαστείτε στο αεροσκάφος, καλό είναι να γνωρίζετε κάποιες συμβουλές που δίνει μία αεροσυνοδός αναφορικά με κάτι πολύ σημαντικό στην πτήση.
Ο λόγος, φυσικά, για το φαγητό, κάτι απαραίτητο για κάθε επιβάτη, κυρίως αν πρόκειται για πολύωρο δρομολόγιο. Η Celina Bedding μία έμπειρη αεροσυνοδός μίλησε στην Express και απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση προς όλους τους επιβάτες που θα ταξιδέψουν αεροπορικά αυτό το καλοκαίρι. Σύμφωνα με τη Celina, οι ταξιδιώτες πρέπει να αποφεύγουν όσο γίνεται το φαγητό στο αεροπλάνο.
Όσο ανησυχητικό κι αν ακούγεται αυτό, η αεροσυνοδός εξηγεί ότι αυτό συμβαίνει επειδή τα τρόφιμα των αεροπορικών εταιρειών τείνουν να έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι και ζάχαρη.
Όπως αναφέρει «λόγω της πίεσης στην καμπίνα χάνουμε περίπου το 30% των γευστικών μας καλύκων. Έτσι, οι εταιρείες που παρασκευάζουν φαγητό για τις αεροπορικές εταιρείες προσθέτουν πολύ περισσότερο αλάτι σε αυτό για να έχουν ωραία γεύση στα 40.000 πόδια».

Και αν πρέπει να φάτε στο αεροπλάνο, υπάρχει μια επιλογή που πρέπει να είναι στην κορυφή της λίστας σας, με τη Celina να προτείνει να διαλέξετε μια σαλάτα ή φρουτοσαλάτα.
Παράλληλα, επισημαίνει: «Βεβαιωθείτε ότι πίνετε άφθονο νερό πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από μια πτήση για να ενυδατωθείτε». Αλλά η αεροσυνοδός προτρέπει τους επιβάτες να αποφεύγουν το νερό βρύσης από την τουαλέτα του αεροπλάνου, καθώς το θεωρεί ακατάλληλο για πόση.
Τι είναι το «φούσκωμα του αεροπλάνου»
Και αν έχετε μια επερχόμενη πτήση μακρινής απόστασης στον ορίζοντα, ένας γιατρός μοιράστηκε πρόσφατα μια προειδοποίηση για το φούσκωμα στον αέρα.
«Στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων, είναι σημαντικό να γνωρίζετε το «φούσκωμα του αεροπλάνου», που κατηγοριοποιείται ως συσσώρευση αερίων στα έντερα και το στομάχι, που προκαλείται από έναν συνδυασμό παραγόντων», εξηγεί ο Δρ Ντόναλντ Γκραντ, ανώτερος κλινικός σύμβουλος στο The Independent Pharmacy.
«Στα 30.000 πόδια, η πίεση στο αεροπλάνο μειώνεται δραματικά, προκαλώντας διαστολή του αερίου στα έντερά μας. Αυτό με τη σειρά του προκαλεί φούσκωμα και δυσφορία, που μπορεί να οδηγήσει σε φούσκωμα αεροπλάνου».
Ο Δρ Γκραντ προέτρεψε τους ανθρώπους να πίνουν άφθονο νερό και να αποφεύγουν τις τροφές που προκαλούν αέρια για να αποφύγουν το φούσκωμα στο αεροπλάνο αυτό το καλοκαίρι.