Δες πώς θα διορθώσεις ένα «ζαχαρωμένο» μέλι - Έτσι θα αποκτήσει ξανά λεία μορφή
Αν νομίζεις πως το μέλι που ζαχάρωσε είναι κακής ποιότητας, κάνεις πολύ μεγάλο λάθος. Αντίθετα σημαίνει ότι το συγκεκριμένο μέλι είναι λιγότερο επεξεργασμένο.

Όπως και να το κάνουμε, το μέλι είναι πιο ωραίο όταν έχει την φυσική του, λεία, απαλή και παχύρρευστη υφή του. Το ότι μπορεί να έχει ζαχαρώσει σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι έχει χαλάσει! Το μέλι, άλλωστε, είναι από τις λίγες τροφές που μπορεί να παραμείνει αναλλοίωτο για πολλά χρόνια, αρκεί να συντηρείται σωστά.
Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να διατηρείς το μέλι σε μια κανονική θερμοκρασία δωματίου, μακριά από το φως του ήλιου, π.χ. σε ένα σκοτεινό ντουλάπι. Σε μια πολύ ζεστή κουζίνα, το νερό που περιέχεται στο μέλι μπορεί να εξατμιστεί. Ενώ μέσα στο ψυγείο η υπερβολική ψύξη θα το κάνει να ζαχαρώσει πολύ πιο γρήγορα.
Τώρα που ξέρεις τον λόγο που το μέλι ζαχαρώνει, ήρθε η ώρα να δεις ένα πολύ απλό κόλπο, για να το επαναφέρεις στην φυσική του, λεία και όμορφη υφή…
Αρκεί να το… ζεστάνεις με τη μέθοδο που θυμίζει μπεν μαρί!
Τι σημαίνει αυτό; Πάρε ένα πυρίμαχο μπολ και βάλε μέσα το βάζο με το μέλι. Ξεκούμπωσε το καπάκι. Πρόσθεσε στο μπολ νερό που έχεις βράσει, σε θερμοκρασία όχι υψηλότερη από 45 βαθμούς, για να μην καταστραφούν τα ένζυμα του μελιού και άσε το βάζο μέσα στο ζεστό νερό για 10-15 λεπτά.
Δοκίμασε να ανακατέψεις το μέλι με ένα κουτάλι. Αν δεν έχει την υφή που θέλεις, άδειασε αυτό το νερό και γέμισε ξανά το μπολ με νερό που έχεις ξαναβράσει. Λογικά αυτή τη φορά θα έχεις το ιδανικό αποτέλεσμα.